Volt már másnak is pánikrohama-rosszulléte hidakon?
Figyelt kérdés
ebben a nagy szélben már harmadjára ahogy mentem át a hídon elfogott egy félelem, süvített a szél, a lábam elgyengült. ráadásul lekapta a fejemről a szél a sapkát és vékony sávban kell menni a hídon. főleg bicajozás közben éreztem ezt. az a para benne, hogy naponta kéne járnom át. rémálmom is lett tőle.ahogy lefele megy, és úgymond már szárazföldön vagyok ott megnyugszom. villamossal, busszal nem éreztem. csak gyalog és bicajon. Szerintetek ez egy kezdődő fóbia? vagy simán a szél megszédített?2022. febr. 9. 03:30
1/9 anonim válasza:
Életösztön.:) Ne agyalj rajta túl sokat.
2/9 anonim válasza:
Ne éld bele magadat, amíg áthaladsz, gondold azt: "eddig is sokszor áthaladtam, semmiség", "mindjárt leérek és vége".
3/9 anonim válasza:
Ez kezdődő fóbia. Ahogy a pszichiáterem mondta nekem "van, akit úgy kell átlőni ágyúval Budáról Pestre, mert nem mer a hidakra felmenni".
4/9 anonim válasza:
Én tapasztaltam már, mindig az van hogy amikor odaérek, előtte nagy para, de amikor a híd közepe felé vagyok, akkor már kezd enyhülni a szorongás/pánik.
Pár hete kezdtem el szorongásoldót szedni, tegnap pedig át is kellett menni a hídon, jött a szorongás, de már nem volt olyan erős mint korábban, jobb lesz ez.
Szóval ha nagyon para akk szedj gyógyszert, mert súlyosbodhat akár. Legalábbis nekem ez volt, eleinte csak kicsi szorongás, aztán egyre rosszabb lett folyamatosan. - ugyanez van velem magas helyeken is, pl 2.-3. emeleti erkélyeken is
5/9 A kérdező kommentje:
igen, utolsó. nekem is tériszonyom van, ahogy felénk mondják hokedlin is szédülök. én alföldi vagyok, de átkéne járnom szinte mindennap egy nagyobb városba és a hídon átkellni. sztem inkább veszek buszjegyet,még egyszer nem akarom átélni.sokáig tünetmentes voltam mármint pánikrohamügyileg.gyógyszert nem szeretnék, mert az elnyomná és valószínű ha leszedálna akkor a reakcióidőm is lecsökkenne. ezen a hídon nincs elválasztva a bicikli-sétáló rész a kétsávos autórésztől, csak egy 40-50cm szintkülönbség. és ahogy fújt a szél, hát nem vagyok kicsi de bemozdított és emiatt ilyedtem be, mert ha beesek a kocsik közé nekem annyi.szóval valós félelem volt.amikor sétáltam a bicajomba kapaszkodtam,de nagyon fújt a szél és amikor hátra néztem h jön-e másik bicajos akkor lenéztem pillanatra a folyóra,és pár hete esett bele egy nő.passz sima holtágaknál imádok időt tölteni,de sebes folyónál főleg egy fémhídon amikor érzem ahogy rezeg ahogy mennek a kocsik, nah kész voltam. a Margit hídon is ezt éreztem amikor Pesten éltem. akkor nem vagyok egyedül ezzel a problémával.köszönöm a válaszokat.busszal fogok járni vagy villamossal, de a zárt tereket se bírom.de muszáj mennem, hogy visszaszokjak az emberek közé, mármint ha újra munkába állok, szoknom kell a stresszt.csak ilyen túlérzékeny fajta vagyok.
2022. febr. 9. 19:49
6/9 anonim válasza:
A gyogyszer hidd el nem tompit le, csak kevesbe fog a szervezetes reagalni az ilyen szelsoseges tesztre, de persze nem rabeszelni akarlak :) egy egesz eletet pedig nem lehet igy leelni hogy az ember itt fel, ott fel. Szerintem foglalkozz ezzel a dologgal, nagyon nehezen, de lehet kuzdeni ezt
7/9 anonim válasza:
Szelsoseges stresszt akartam irni
8/9 A kérdező kommentje:
igen, utolsó. nekem is tériszonyom van, ahogy felénk mondják hokedlin is szédülök. én alföldi vagyok, de átkéne járnom szinte mindennap egy nagyobb városba és a hídon átkellni. sztem inkább veszek buszjegyet,még egyszer nem akarom átélni.sokáig tünetmentes voltam mármint pánikrohamügyileg.gyógyszert nem szeretnék, mert az elnyomná és valószínű ha leszedálna akkor a reakcióidőm is lecsökkenne. ezen a hídon nincs elválasztva a bicikli-sétáló rész a kétsávos autórésztől, csak egy 40-50cm szintkülönbség. és ahogy fújt a szél, hát nem vagyok kicsi de bemozdított és emiatt ilyedtem be, mert ha beesek a kocsik közé nekem annyi.szóval valós félelem volt.amikor sétáltam a bicajomba kapaszkodtam,de nagyon fújt a szél és amikor hátra néztem h jön-e másik bicajos akkor lenéztem pillanatra a folyóra,és pár hete esett bele egy nő.passz sima holtágaknál imádok időt tölteni,de sebes folyónál főleg egy fémhídon amikor érzem ahogy rezeg ahogy mennek a kocsik, nah kész voltam. a Margit hídon is ezt éreztem amikor Pesten éltem. akkor nem vagyok egyedül ezzel a problémával.köszönöm a válaszokat.busszal fogok járni vagy villamossal, de a zárt tereket se bírom.de muszáj mennem, hogy visszaszokjak az emberek közé, mármint ha újra munkába állok, szoknom kell a stresszt.csak ilyen túlérzékeny fajta vagyok.
2022. febr. 9. 20:00
9/9 A kérdező kommentje:
jaj :D kétszer küldte el. vmiért fagy az oldal egésznap
2022. febr. 9. 20:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!