Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongó, depressziós, lelki...

Szorongó, depressziós, lelki bajos embernek előbb-utóbb biztos, hogy testi betegségei is lesznek?

Figyelt kérdés
Elmúltam 35, egyre több bajom van, és most már attól félek, hogy ahogy idősödök egyre komolyabb betegségeim lesznek. Azt hittem majd kinövöm a lelki dolgokat, de inkább súlyosabb lett. Ennyi idősen is állandóan izgulok, szorongok. Hova vezet ez?

2022. febr. 8. 20:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
Nem értem miért gondolod, hogy a pszichiáterrel nem beszélgetünk. Ő is pszichológus csak írhat fel gyógyszert is. Másfél órás alkalmak vannak. Hidd el, nagyon jó az orvosom, csak nem mindenkin lehet segíteni.
2022. febr. 11. 07:11
 12/13 anonim ***** válasza:
A pszichiáter NEM pszichológus! Teljesen más a képzettsége! Heti másfél órát beszélgetsz vele pszichoterápiában? Vagy havonta elpanaszkodod, hogy hogy vagy? Ha a kezelése ellenére úgy találod, hogy rajtad nem lehet segíteni, ami nyilvánvalóan nem igaz, akkor ő nem jól végzi a dolgát, és csak az a célja, hogy maga mellett tartson. Az, hogy kedves, az kevés, neked jobban kéne lenned, nem egyre rosszabbul!
2022. febr. 11. 08:11
 13/13 anonim ***** válasza:

Én a testi tünetekkel kapcsolatban jegyeznék meg pár dolgot.

Először is, a sok szorongás és félelem emelheti a vérnyomást, hosszútávon ennek lehetnek problémái. Sok ember küzd gyomor bántalmakkal és emésztési gondokkal. (hasmenés, puffadás, reflux, hányinger) Továbbá még kialakulhat szédülés is.

Ezek közül lehet 1-1, vagy több is. Lehet évekig egyik sem jelentkezik. Van hogy hamar megjelennek.

2022. febr. 12. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!