Szorongó, depressziós, lelki bajos embernek előbb-utóbb biztos, hogy testi betegségei is lesznek?
Ez e legkönnyebb és egyben legidegesítőbb tanács, amit tudnak adni: ne gondolj rá, ne érdekeljen, kit érdekel, ne szorongj stb.
Nem így működik. A kérdező, és sok más hasonló ember tisztában van ezzel, de a szervezete nem engedelmeskedik neki.
Igen, a lelki problémák, és a szorongások is testi tünetekhez vezethetnek - ha valaki nem hiszi, nézzen utána a pszichológia témakörben, de csatolhatom az egyetemi jegyzeteimet is...
Pl. sok gyomorgörcs gyomorfájdalmakhoz, esetleg gyomorfekélyhez vezethet.
Viszont ez a "változtass" dolog nem rossz tanács, csak nem ilyen formában ajánlom: ha ilyen mértékben aggódsz és hosszan tartó folyamat, akkor keress fel egy pszichológust, aki helyre tesz. De akár a háziorvosodtól is kérhetsz tanácsot, hogy merre tovább.
És igen, ez komoly dolog, szóval lépj minél előbb! Akár saját magad megnyugtatása végett is.
Köszönöm a tanácsokat, és a könyvajánlást. Elsőnek is köszönöm a tippeket, bárcsak ilyen könnyű lenne változtatni.
Évek óta járok pszichiáterhez, szorongásoldót is szedek. Vannak jobb időszakaim, de a gyerekkorban kialakult önbizalomhiányon nem tudok változtatni. Végig kíséri az életem.
#5 Igen. Tudom, hogy ők tehetnek róla, de nem direkt csinálták, nem akartak rosszat, viszont tudom, hogy elcseszték. Ezen már nem lehet változtatni. Most a párommal élek.
"Szorongó, depressziós, lelki bajos embernek előbb-utóbb biztos, hogy testi betegségei is lesznek?"
Igen, de nyugi, a nem szorongó embereknek is lesz előbb-utóbb valami baja. Lehet, hogy nekik utóbb. De 90 éves koráig mindenkinek kijön valami.
Nem értem miért jobb egy pszichológus, mint egy pszichiáter. Ráadásul én nagyon kedvelem a dokimat. Mindig meg tud nyugtatni. Csak hát nem lehet velem minden percben.
Hiába próbálkozom, még most is sokszor sírva jövök haza, mert a mai napig vannak helyzetek, amiket rosszul kezelek. És mindig magamban keresem a hibát. Tele van a világ beképzelt emberekkel, mégis hogyan győzhetnék én velük szemben.
Köszönöm a könyvajánlást, el fogom olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!