Halálvággyal mit lehet tenni?
28/F vagyok.
Gyerekkoromtól kezdve OCD-s bár akkor még nem is tudtam, hogy az, tizenéves korom vége felé kezdett igazán eldurvulni a dolog, mellé depresszió is társult. Emellett eléggé introvertált személyiség is vagyok pedig nagyon vágyom egy társra. Aztán 21-24 éves korom között volt egy jobb időszakom, úgy éreztem az OCD elmúlt és kezdtem egészen normális életet élni.
Aztán 2018-ban minden rosszra fordult, épp egy kapcsolat is lett volna kialakulóban, erre jött egy betegség amit máig nem tudtak beazonosítani, remegnek izmaim, sokszor gyenge vagyok, zsibbadnak dolgaim vagy épp rángatóznak. Rengeteg dokinál voltam semmi eredmény, még sclerosis multiplex is felmerült de az sem.
Mellé fokozatosan még az OCD és depresszió is visszatért egyre erősebben, a 2021-es évem tönkretette, és a 22 sem jobb.
Tavaly december óta már nagyon közel állok hozzá, hogy kilépjek az életből, igazából pillanatról pillanatra el is képzeltem, mint megoldást, egy vonatot, csak nem tudom mennyit lehetne belőle érezni, vagy pillanatok alatt megoldaná.
De igazából magam sem tudom, hogy pontosan mi is volna a megoldás, de néha olyan jó ötletnek érzem, néha meg attól félek, hogy gondolok egyet és megteszem, és az a baj, úgy érzem tényleg reálisan fenn áll a dolog lehetősége.
Lehet törlik ezt mert őszintén leírtam mindazt, hogy a végén járok a dolognak és a gyorsabb megoldást választom, de gondoltam egy esélyt adok, hátha valaki tud valamit mondani, vagy tanácsolni vagy bármi hogy mi értelme ennek az életnek még?
Vagyis inkább valami módszert, hogy lehet a depressziót és főleg az OCD-t legyőzni? Bár az a baj, hogy ha még ez sikerülni is amit kétlek, maradna a másik betegség amit nem is tudnak mi okozza.
Az a baj tényleg elvesztettem minden életkedvem és úgy érzem, ha tudnám, hogy egy pillanat alatt vége, már túl volnék rajta.
Ha pszichológushoz kerülnék félek pszichiátria volna a vége, tehát megint csak nem egy normális élet, pedig én erre vágyom, hogy egy átlag, de boldog életem legyen depresszió és kényszerek nélkül.
Esetleg ha valakinek volna tanácsa vagy ötlete, esetleg hasonló helyzetben volt és sikerült valamivel javítania a helyzetén megírná az ötleteit, tanácsait tapasztalatait?
Lehet picit lassan tudok válaszolni, mert nem sűrűn szoktam netezni, de ha esetleg kérdés lenne igyekszem válaszolni is.
Köszönöm szépen mindenkinek.
Mit tudnak tenni: antidepresszánst adnak, pár hét és jobban leszel tőle.
Környezet: honnan tudnák meg? Sehonnan.
Másik betegség: az is pszichés lesz, azért nem találnak semmit.
Nem a te dolgod, hogy azon aggódj, hogy mit tudnának tenni, azért tanulták ezt a szakmát, hogy ők majd tudják. A környezetből azt avatod be, akit akarsz, de olyan környezetből, ahol ezt titkolni kell, inkább el kéne menekülni. Nincs más betegséged, pszichés a betegséged.
A gyógyszer nem biztos, hogy rögtön betalál, van, akinek igen, másnak meg az ötödik. Ha esetleg kezdesz zombi lenni tőle, szólsz az orvosnak, hogy ez nem jó, adjon másikat. Még az is lehet, hogy orvost is kell váltani. De az első lépést mindenképp meg kell tenni, mert simán használhat rögtön az első, ha meg nem, akkor próbálkoztok egy másikkal. A függőségről: A xanax jellegű szorongásgátlók valóban hozzászokást okoznak, de van olyan helyzet, hogy a tartós gyógyszerrel jobban jár a beteg, mert így legalább tud élni. És lassan, ha még nem idős a beteg, orvosi kísérés mellett nincs kőbe vésve, hogy örökre kell szedni. Az antidepresszánsok nem okoznak függőséget, ott arról van szó, hogy a betegség tüneteit csökkentik addig, amíg szedik őket, ha meg abbahagyják, visszajönnek a tünetek. A vérnyomáscsökkentőt se lehet abbahagyni, nem oki kezelés, hanem tüneti, de elviselhetővé teszi az életet. A gyógyszer bizonytalansága nem ok arra, hogy egyáltalán ne kezdj semmilyen gyógyszeres kezelésbe. Az oki kezelés pedig a pszichoterápia.
Én is ugyanitt tartok és engem is a környezetem tart vissza de lehet hogy meg fogom tenni.
25/n
Szilvi
Én gondolkodok tegnap óta. Megpróbálni a javasolt orvosi segítséget amolyan mindent vagy semmi alapon. Ezen matekoztam, hogy most ha belevágok, pár hónapot legalább kibírok, hogy változik-e valami, aztán utána ismét mérlegelni ezt a dolgot.
Esetedben is depresszió és OCD 16-os?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!