Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Halálvággyal mit lehet tenni?

Halálvággyal mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

28/F vagyok.

Gyerekkoromtól kezdve OCD-s bár akkor még nem is tudtam, hogy az, tizenéves korom vége felé kezdett igazán eldurvulni a dolog, mellé depresszió is társult. Emellett eléggé introvertált személyiség is vagyok pedig nagyon vágyom egy társra. Aztán 21-24 éves korom között volt egy jobb időszakom, úgy éreztem az OCD elmúlt és kezdtem egészen normális életet élni.

Aztán 2018-ban minden rosszra fordult, épp egy kapcsolat is lett volna kialakulóban, erre jött egy betegség amit máig nem tudtak beazonosítani, remegnek izmaim, sokszor gyenge vagyok, zsibbadnak dolgaim vagy épp rángatóznak. Rengeteg dokinál voltam semmi eredmény, még sclerosis multiplex is felmerült de az sem.

Mellé fokozatosan még az OCD és depresszió is visszatért egyre erősebben, a 2021-es évem tönkretette, és a 22 sem jobb.

Tavaly december óta már nagyon közel állok hozzá, hogy kilépjek az életből, igazából pillanatról pillanatra el is képzeltem, mint megoldást, egy vonatot, csak nem tudom mennyit lehetne belőle érezni, vagy pillanatok alatt megoldaná.

De igazából magam sem tudom, hogy pontosan mi is volna a megoldás, de néha olyan jó ötletnek érzem, néha meg attól félek, hogy gondolok egyet és megteszem, és az a baj, úgy érzem tényleg reálisan fenn áll a dolog lehetősége.

Lehet törlik ezt mert őszintén leírtam mindazt, hogy a végén járok a dolognak és a gyorsabb megoldást választom, de gondoltam egy esélyt adok, hátha valaki tud valamit mondani, vagy tanácsolni vagy bármi hogy mi értelme ennek az életnek még?

Vagyis inkább valami módszert, hogy lehet a depressziót és főleg az OCD-t legyőzni? Bár az a baj, hogy ha még ez sikerülni is amit kétlek, maradna a másik betegség amit nem is tudnak mi okozza.

Az a baj tényleg elvesztettem minden életkedvem és úgy érzem, ha tudnám, hogy egy pillanat alatt vége, már túl volnék rajta.

Ha pszichológushoz kerülnék félek pszichiátria volna a vége, tehát megint csak nem egy normális élet, pedig én erre vágyom, hogy egy átlag, de boldog életem legyen depresszió és kényszerek nélkül.

Esetleg ha valakinek volna tanácsa vagy ötlete, esetleg hasonló helyzetben volt és sikerült valamivel javítania a helyzetén megírná az ötleteit, tanácsait tapasztalatait?

Lehet picit lassan tudok válaszolni, mert nem sűrűn szoktam netezni, de ha esetleg kérdés lenne igyekszem válaszolni is.

Köszönöm szépen mindenkinek.

2022. febr. 4. 13:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Pedig neked pszichiátriai kezelésre van szükséged. Anélkül esélyed sincs a megoldásra. Foggadd el a szakemberek segítségét, még nagyon sok esélyed van, csak élj a lehetőséggel.
2022. febr. 4. 13:58
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne lenne normális élet, a pszichiátria nem börtön vagy süllyesztő, hanem a pszichés betegségeket ott gyógyítják. Mellesleg ha nincs közvetlen életveszély vagy tombolás, akkor nem is fektetnek be. Ki kell variálni, milyen gyógyszerkombináció válik be neked legjobban, így ambuláns kezeléssel is tünetmentes lehetsz, emellett szükséges a pszichoterápia, hogy ne csak a kémiai oldalával foglalkozzanak, hanem a tartalmival is.
2022. febr. 4. 13:59
 3/18 A kérdező kommentje:

Csak félek ettől, hogy esetleg azt mondják, hogy ha olyan hogy benn kell maradni, vagy simán megbélyegeznek, hogy " dilis vagyok ", és akkor szintén nem lesz esélyem már normális életre, még ha pszichológiailag rendbe is tudnának hozni. Ezért reménykedem picit, hogy hátha van valami megoldás, vagy módszer ami esetleg segíthet bármi apróság ami adna egy kis esélyt a normális életre.

Olyan jó volna tényleg egy hétköznapi életet élni, nincs semmi nagy igényem, vagy vágyam, csak ez, hogy normális lehessek.

2022. febr. 4. 14:03
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Simán gyógyszerrel kezelik, lehet normális életed. Nem kell azt gondolni, hogy olyan sok hely van a kórházban, hogy oda befektessenek. Bemész a helyi pszichiátriára és 20 perc beszélgetés után felírnak neked gyógyszert és mehetsz haza.
2022. febr. 4. 14:07
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Nincsen öngyógyító megoldás, erre való a pszichológus. Ha nem akarsz konkrétan itt és most határozottan öngyilkos lenni, akkor benn se tartanak, különben is te döntesz, még ha ezt javasolnák is, nincs "kell", nem vagy gyerek! Ha nem vagy ön- és közveszélyes, jogod van ambuláns kezelést kérni. Megfelelően kiválasztott gyógyszerrel (csak olyan orvoshoz járj, akiben megbízol)és pszichoterápiával elérheted a normális hétköznapi élet vágyott célját.
2022. febr. 4. 14:10
 6/18 anonim ***** válasza:
21%

Az OCD azért nem egy élhetetlen betegség, szerintem a legtöbb emberben jelen van.

A depresszióra meg a legjobb valami sport ahol a lelki fájdalmat fizikai fájdalommá tudod transzformálni. Az meg elmúlik. Pl. keress egy edzőtermet.

2022. febr. 4. 14:17
 7/18 A kérdező kommentje:
Az a baj magam sem tudom. Mármint tartottam magam ahogy tudtam de tavaly már annyira összetört bennem minden hogy reálissá váltak ezek a dolgok és itt ez a kettős érzés hogy egyrészt szeretnék meggyógyúlni és élni de a másik oldalról meg tartok tőle hogy egyszer annyira elgyengülök hogy a másik utat választom. De vannak akik fontosak miattuk is van még ez az ingás hogy nem akarok fájdalmat okozni de attól is tartok mit szólnak ha kiderul mindez bár így is nehezen leplezem egyre inkább.
2022. febr. 4. 14:17
 8/18 A kérdező kommentje:
OCD sajnos esetemben nem áll meg úgymond pl a gyakori kézmosás, ellenőrzések stb szintjén hanem rengeteg dologba beleszól kezdve az egyszerű minden számokhoz való kötést pl. 4 falat étel és hasonlók hanem rengeteg egyéb rituálé és sokszor a leginkább ártalmatlan dolgok is előhozzák. Megvakarom a kezem... Akkor eszembe jut még háromszor meg kell és hasonlók. Vagy berakom a hütőbe az ételt fel órával később eszembe jut betettem-e és hiába tudom hogy igen addig nem hagy nyugodni míg meg nem nézem hogy tényleg betettem.
2022. febr. 4. 14:22
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Súlyos szorongás! Tessék orvoshoz menni! Ha a gyomrod fájna, azzal is elmennél, akkor ezzel mért nem? Gyógyszer+pszichoterápia. Ne tegyél keresztbe a saját gyógyulásodnak! Csak te tudsz magadtól orvoshoz menni, más nem tud elvinni!
2022. febr. 4. 14:31
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyógyszer kell rá, irasd fel, kezdd el szedni. Együtt lehet élni ezzel a betegséggel. De nem úgy, hogy nem kezeled sehogy.
2022. febr. 4. 14:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!