Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem engedik a szüleim hogy...

Nem engedik a szüleim hogy pszichiáterhez menjek?

Figyelt kérdés

Valószínűleg bipoláris zavarom van és a pszichológusom továbbküldött pszichiáterhez, de apámék hallani sem akarnak róla, mert hogy "csak teletömnek gyógyszerrel és leszedálnak"

De így meg nem lehet élni. A pszichológus már nem is fogad mert azt mondta hogy komolyabb segítségre van szükségem, és én is kevésnek érzem szóval szeretnék elmenni szakemberhez de így mit csináljak?

2022. febr. 3. 16:24
 1/7 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy?
2022. febr. 3. 16:27
 2/7 anonim ***** válasza:
96%

a szuleidnek kotelesseguk biztositani az egeszegugyi kezelesedet, ha a labadat torned el, akkor is bevinnenek a korhazba, a pszichiater ugyan ez, csak a mentalis egeszsegednek. egyebkent meg lehet beszelni a pszichiaterrel, hogy eleinte szeretnel gyogyszermentes terapiaban reszt venni, nem az lesz az elso hogy "leszedalnak". ha a pszichologusod tovabbkuldott pszichaiterhez, vele is felveheted direktben a kapcsolatot, es fel tudod vazolni a problemat, hogy a szuleid nem engednek.

elsosorban viszont a szuleiddel kellene megertetni, hogy ez egy szukseges egeszsrgugyi ellatas, es nekik kotelesseguk ezt biztositani a kiskoru gyerekuknek

2022. febr. 3. 16:39
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem felnőtt a kérdező, úgyhogy nem kell hozzá a szülő. De ha nem az, akkor is az lesz záros határidőn belül.
2022. febr. 3. 17:02
 4/7 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok
2022. febr. 3. 17:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Én is így voltam, nem engedték a szüleim, mert szerintük a gyógyszerek csak az agyat tompítják, diagnózissal nem kapok majd sehol munkát, a pszichoterápia helyett meg imádkozzak inkább Istenhez. Így leéltem 30 évet végig szerencsétlenkedve, és magam kutattam a nehézségeim okát, mire nemrég körvonalazódott csak bennem, hogy valószínűleg autista vagyok (úgy, hogy névtelenül sok érintettel is beszéltem, a teszteken mind nagyon magas Asperger pontszámom lett). Olvastam, hogy a felnőttkori diagnózishoz a szülők is kellenek, ki tölteni a teszteket. Mikor szóvátettem, legyintettek, hogy csak okos, hamarérő gyerek voltam, meg milyen jó volt, hogy 4 évesen csak elémraktak egy csomó könyvet és némán elfoglaltam magam egész nap az olvasásukkal (igen, nekik ez kényelmes volt, csak azóta is alig vagyok képes társas interakció). Amint nagykorú leszel, menj el pszichiáterhez, én bánom, hogy nem tettem! Talán könnyebb 30 évem lett volna.
2022. febr. 3. 18:21
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan menj majd el pszichiáterhez is. De keress egy másik terapeutát is magadnak mindenképp. Sőt ez fontosabb, mint a pszichiáter szerintem.
2022. febr. 3. 21:16
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek

Végülis megoldódott, kerestek nekem egy jobb pszichiátert akihez elvisznek,mert az ittenivel volt csak bajuk,hogy állítólag mindenkinek csak gyógyszert írnak fel és nem foglalkoznak az emberrel(kis városban élek,apa a kórházban dolgozott és ott tapasztalta ezt)

2022. febr. 4. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!