Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha pszichés alapon van egy...

Ha pszichés alapon van egy szédüléses-pánikrohamos-ájulásérzéses betegségem, vajon ki tud benne segíteni, ha kimondottan kevesen ismerik ezt a betegséget, terápiát nem adnak, a gyógyszerre meg azt mondja az orvos, nem fog segíteni?

Figyelt kérdés
2022. febr. 1. 21:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

Elsősorban te tudsz saját magadon segíteni. Kezdd el a légzésgyakorlatot, jógázz, meditálj, sétálj, sportolj, menj el futni és keress olyan dolgokat, amik kikapcsolnak!

Keresd meg mi az, ami ezt kiváltotta és szabadulj meg tőle!

Egyébként javaslom a Valeriana-t, sima gyógynövény. Vagy van rengeteg tea ami nyugtató hatású, olyat is lehet inni.

Ha nem muszáj ne szedj be/igyál semmit, de ha rádjön egy roham, nem árt ha van nálad valami ami megnyugtat.

Üdv, egy volt pánikbeteg.

2022. febr. 1. 21:04
 2/15 anonim ***** válasza:
"Nem árt ha van nálad valami ami megnyugtat." Vigye magával a plüssmaciját? :D Volt ilyen, úgy hívták xanax subligualis, ha te is pánikos vagy akkor biztos ismerted, azonnal ható, nyelv alatt oldódó tabletta. Ja hogy a Pfizer már nem forgalmazza az országban? Hát persze, túl jó is lenne...
2022. febr. 1. 22:52
 3/15 anonim ***** válasza:
2! Én egy sima Valeriana-ra gondoltam, nem plüssmacira. :D
2022. febr. 2. 08:11
 4/15 anonim ***** válasza:
91%
Kettes vagyok. Ilyen esetben saját tapasztalatból mondom, hogy az annyi, mint halottnak a csók sajnos. Én is végig jártam ezt az utat, mint sokan, hogy nem kell semmilyen gyógyszer, jó a valeriana, citromfű tea stb. stb. csak sajnos ez nem így van. Ezek a készítmények nagyon enyhe idegesség esetén hathatnak, de ilyen esetekben, amikor már a leírtakhoz hasonló testi tünetek is vannak nem használnak semmit sajnos.
2022. febr. 2. 09:21
 5/15 A kérdező kommentje:
Ezek nem fognak hatni csak maximum pár hétig míg elmúl az újdonság hatása, mert az agy elhiszi, hogy csodabogyók ezek. A gyógyszerek meg hosszabb távon nem fognak hatni, meret nem is tudják mire írkálják fel, mindenkinek írnak mindent, nincs ellenőrizve ki mire kapja, csak hasraütésre rábólintanak hogy ez és ez a gyógyszer mindenre jó és több betegségre is használ egy gyógyszer, ami már az a szint, hogy már nem veszek be...
2022. febr. 2. 13:09
 6/15 anonim ***** válasza:

4! Nem tudom, én azért ajánlottam bátran, mert nekem bevált. Nagyon durva pánikrohamaim voltak, egyszer még mentőt is akartak hívni olyan rosszul lettem.

Viszont ezt sem kell úgy enni mint a cukorkát, csak ha nagy baj van mert nyilván egy idő után nem használ.

Ki kell próbálni, aztán ha használ jó, ha nem akkor tovább kell próbálkozni.

2022. febr. 2. 17:10
 7/15 anonim ***** válasza:
4es vagyok. Hát lehet, hogy akkor van akinek hatnak. Mondjuk nekem a központi idegrendszerre ható gyógyszerek se olyanok, mint másnál. Más 0.25-0.5mg xanaxtól kidől én meg ha beveszek mondjuk 2mg-ot egyben akkor is vígan ugrálok, elmegyek edzeni stb. ez már így volt a legelejétől is. Anno altatni se tudtak valami könnyen műtétnél.
2022. febr. 2. 18:47
 8/15 anonim ***** válasza:

Én abból indultam ki, hogy az agybajt is magamnak okoztam, ezért akkor el is tudom mulasztani. Ezért nem próbálkoztam erős gyógyszerekkel, amik max elnyomják a tüneteket és nem meggyógyítanak.

A végén már attól rosszul lettem ha elhagytam a házat vagy ha egyedül voltam otthon, az pedig nem normális állapot.

2022. febr. 2. 21:45
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

Nem feltétlenül magadnak okoztad, az agy ingerületátviteli része és egyéb dolgok komoly kémiai folyamatok. Ebben az esetben a gyógyszerek pont hogy nem elnyomják, hanem helyrehozzák a hibás működést és meggyógyítanak, lásd pl. az antidepresszánsok.

Ezek szerint te magadnak okoztad, de sokak és pl én sem. Egyik nap még a haverokkal bulizok meg edzeni megyek, másnap meg felkelek és nem merek kimenni a házból, na ez az amit nem magamnak okoztam és ezen csak a gyógyszer segít. :)

2022. febr. 2. 22:33
 10/15 A kérdező kommentje:
Gyóygszer ne mfog segíteni, max placebo vagy rosszabb esetben leszedálnak, de nem fogja megoldan ia poblémát, max ha tényleg palcebo-ról beszélünk, mert az adhat némi vígaszt.
2022. febr. 3. 16:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!