Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez sima depresszió vagy...

Ez sima depresszió vagy valami más is?

Figyelt kérdés
Teljes zavarodottság van a fejemben. Tehát én már nem tudom hogy ki vagyok, nem tudom helyesen értelmezni az emberek arckifejezését se, össze vissza beszélek, rossz a memóriám, nem tudok koncentrálni. Van hogy egyáltalán nem tudok kikelni az ágyból, túl sokat alszok is, nincs étvágyam. Csak teleportálom magam egyik helyről a másikra (az előbb még az ágyban voltam, most buszon vagyok de nem tudom hogyan és mikor kerültem ide) ennyire nem bírok koncentrálni. Leteszek valamit a tv asztalra, 2 perccel később keresem, nem találom, még fél napig keresem, aztán mikor megtalálom sem ugrik be hogy én azt mikor tettem oda le, ennyire felejtek. Egyébként meg olyan mintha egy másik dimenzióban élnék, vagy mintha csak egy filmet néznék, kívülálló vagyok. Néha rájövök hogy én én vagyok,nézem a kezemet, és mintha nem én lennék,először pánikrohamot kaptam emiatt, de mára már annyira megszoktam hogy nem törődök vele, majd elmúlik. Nem tudok gondolkodni sem, igazából olyan mintha teljesen üres lenne a fejem. Üresség érzet a lelkemben , a halál várása, a semmittevés egész nap, öngyilkossági gondolatok, ezek mind hozzátartoznak. Amikor beszélek valakivel, összezavarodok, felejtem el hogy mit akartam mondani, amikor befejezzük a beszélgetést olyan mintha nem is beszéltünk volna, elfelejtek mindent amit mondtam, amiről beszélgettünk. Minden olyan mintha meg sem történne, mikor valami véget ér, hazaérek valahonnan, olyan mintha mindvégig itthon lettem volna, az ürességgel a fejemben, ha pedig próbálok visszaemlékezni hogy hogy telt az aznapom, csak nagyon kevés dolog ugrik be, az is ködösen,aztán nem törődve semmivel, mindent kitörlök a fejemből és folytatom a napot, ugyanígy. Időérzékem is nagyon rossz, már nem is figyelem az órát, nem érdekel hogy mikor hány óra, hogy mik a teendőim. Olyan mintha csak a jelen pillanat létezne, múlt és jövő nincs. Minden unalmas, sötét és semminek semmi értelme. Az emberek meg kb. nem is léteznek számomra, van hogy teljesen megfeledkezek arról hogy van testvérem, nagymamám, legjobb barátom stb. Olyan mintha teljes érdektelenség lenne bennem, mintha semmi nem is létezne. Van hogy úgy érzem én már nem is élek, halott vagyok, de létezni is nehéz, legyen már vége ennek az egésznek. Valamelyik nap (azt elfelejtettem hogy hány napja) sírógörcsöt kaptam mert olyan sötéten láttam az életét, hogy azt leírni sem lehet. Nem láttam ki ebből a sötétségből, akkor éreztem úgy hogy csak a jelen pillanat létezik és az nagyon szomorú volt. Összemosódnak a napok, nem tudom hogy tegnap hol voltam, mit csináltam, hogy hogy telt a mai napom, és olyan mintha tegnap még nem is léteztem volna, mintha minden nap amikor felébredek, akkor kezdődik az életem, de abban a pillanatban sem élek,mert másodpercek alatt elfelejtődik minden.

2022. jan. 27. 00:38
 1/5 A kérdező kommentje:
azt kifelejtettem hogy olyan mintha nem is látnék tisztán, mintha nem látnám tisztán az életet, mintha ködben járnék
2022. jan. 27. 00:47
 2/5 A kérdező kommentje:
Hálás lennék ha valaki végigolvasná és válaszolna 😅
2022. jan. 27. 03:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha 14 és 30 év között vagy, akkor lehet KAPUNYITÁSI PÁNIK. (Olvass utána az interneten, hogy mi az.)

Nekem is nagyon sokáig volt olyan időszakom, amikor hasonló átmenetek voltak fiatalkorban. Sokáig nem találtam a helyem, és ehhez hasonlók.

Aztán egyszercsak elkezdtem megtalálni önmagam, de akkor meg édesanyám hosszú betegsége és haldoklása kezdődött el. Azt kellett végigkísérnem hosszú éveken át.

Most pedig középkorú vagyok, és a koronavírus miatt bizonyos fokig krízishelyzetbe szorultam. Lehet, hogy ez is közrejátszik a hangulatzavarodban valamennyire. A létbizonytalanság érzését akár fokozhatja is egy bizonyos mértékig a jövőképtől való félelem.

2022. jan. 27. 03:30
 4/5 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, nemsokára 18 és igen, félek a jövőtől, félek a felnőtté válástól.
2022. jan. 27. 04:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Semmi gond! :)

Nem biztos, hogy annyira nehéz lesz minden! Kapsz majd segítséget is a megfelelő helyről a megfelelő időben - ha nehézségeid lennének! (Én is kaptam segítő embereket kríziselyzet idején.)

A felnőtt lét nem csak és kizárólag a 18. születésnappal kezdődik! (Legtöbbször az élet hozza majd a megpróbáltatások özönét.)

Nekem 32 éves koromban hozta el édesanyám betegségével és 45 éves voltam, mikor meghalt (65 évesen.)

2022. jan. 27. 05:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!