Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy kuzdjem le a szorongast?...

Hogy kuzdjem le a szorongast? Forgalmi!

Figyelt kérdés

Amiota egy hete elkezdtem az auto sulit,pontosabban a forgalmi reszt, minden ejjel 2 es 3 ora kozott panikrohamszeru valami tor ram es felriadok. Most is ezert vagyok ebren es orakig nem tudok visszaaludni.

Jofej oktatom van, turelmes, viccelodik, nem orditozik. En ennek ellenere borzasztoan feszult vagyok, szorongatom a kormanyt. Az oktato minden harmadik mondata az, hogy lazitsak, ne legyek feszult!

Ettol en meg feszultebb leszek, mert latja, hogy az vagyok, pedig probalok ellazulni! Szinte mar a siras kerulget.

Meg nagyon az elejen vagyok, nincs meg a rutin. Eddig csak kisebb forgalomba vitt ki, de egyszeruen nem tudok koncentralni arra ami az auton kivul van (pedig az lenne a fontos) helyette lesem, hogy a labaim vajon jo helyen vannak-e, hogy mely sebessegben van a valto stb. Szoval, amikor szol az oktato, hogy lassits, fekezz..akkor en mindig azon kattogok, hogy akkor most melyik labammal mit kell csinalni. Agyilag egyaltalan nem jutok el odaig, hogy feldolgozzam, hogy az auton kivul mi tortenik. Az oktato nyilvan figyel es mondja, hogy mikor mit es ez biztonsagos erzest ad, de szeretnek en is gondolkodni, esszel vezetni! Ez nem megy, mert elkap a szorongas,begorcsolok, ossze vissza forgatom a kormanyt.

Probalok mely levegot venni es lazitani, de nem megy. Total hulyenek erzem magam, pedig lenne hozza eszem. A Kressz vizsgam hibatlan lett, tudom fejbol az osszes kozlekedesi jelet, a szabalyokat, de annyira szorongok, hogy nem tudok rajuk koncentralni, csak sodrodom az esemenyekkel! Nem felek a forgalomtol, es fogalmam sincs, hogy honnan ered ez a szorongas. A kezeim is folyton izzadnak..

Eleg dinamikusan haladunk es rengeteg uj informaciot kapok. Minden masnap vezetek. Amit egyszer elmond, azt megjegyzem, fejben itt van, de hasznalni is kellene. :(

Valaki tudna tanacsot adni, hogy hogyan kuzdjem le ezt a belso feszultseget? Iszok ilyen stressz elleni cseppeket (csak most), de nem nagyon erzem a hatasat..

2022. jan. 22. 04:45
 1/6 A kérdező kommentje:
Ui: pszichologushoz most nem tudok jarni :/
2022. jan. 22. 04:45
 2/6 anonim ***** válasza:
2%
Szerintem igyal egy sört,de ilyen cidert vagy Ami nem érzödik annyira vagy szivj el egy füves cigit,attól belazulsz.
2022. jan. 22. 04:51
 3/6 anonim ***** válasza:
55%
Persze, hogy stresszelsz, ez abszolút természetes, aztán ahogy meg van a rutin, úgy csökken fokozatosan a szorongás.
2022. jan. 22. 05:01
 4/6 anonim ***** válasza:
Azért vagy ott, hogy ezeket megtanuld. Próbálj arra gondolni, hogy semmi se múlik rajta,nem egy lehetőség van vizsgázni se, nem halsz bele, nem ér hátrány, ha nem megy minden rogton
2022. jan. 22. 06:34
 5/6 anonim ***** válasza:
55%
Ne aggódj, majd belejössz:D Én már a második alkalommal kint voltam a forgalomban, annyira remegett a lábam a kupplungon, hogy rángatva indult a kocsi:D Végül sikeres vizsgát tettem elsőre.
2022. jan. 22. 09:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Hallgass zenét, és vegyél elő egy könyvet, olvass.
2022. jan. 23. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!