Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kiút orvos nélkül? Ki van meg...

Kiút orvos nélkül? Ki van meg így/hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
Kb egy fel éve vagyok depresszios/szorongok. Én képzelem be tudom is jól,de egész nap ezen kattogok,keresem a kiutat. 24/L. Egész nap szinte semmit nem csinalok,gyengének érzem magam,fekszek,telefont nyomkodom. Ha felallok szedulok,olyan érzés van bennem h egyenesen nem tudok menni imbolygok. Tapasztaltatok már ilyet? Egyebkent halálfélelem van bennem,gyonorgorcs. Probalom fejleszteni magam de nem igazán sikerül. És mindenáron szeretnek ebből kijutni. Elalvás előtt félelem h meghalok. (Kiváltó ok ismert apukám öngyilkos lett)
2022. jan. 20. 17:07
 1/5 anonim ***** válasza:
74%

Latsz kiutat szakmai segitseg nelkul? Magadtol valtozott barmi is? Na ugye, hogy nem.

Menj pszichologushoz, artani nem art.

2022. jan. 20. 17:23
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem árt,biztosan nem ártana. Sőt. De mit tud o tenni hogy én jól legyek?! Gyogyszer? Azt biztosan nem szednék. Mi az a terápia egyáltalán? Hogy zajlik ez? Valaki aki járt mar ilyen helyen,konkrétan mikor elmeseled a problemat mit tanacsol? Hogy pozitívan gondolkodjunk? Vagy Mit? Ne legyek stresszes? Ehhez én is kellek,hogy én is így gondoltam aztán amikor jön ez a szorongás úgy sem jutna eszembe vagy mégis?
2022. jan. 20. 17:29
 3/5 anonim ***** válasza:
Ennek biztos oka van amire ő fényt deríthet
2022. jan. 20. 17:43
 4/5 anonim ***** válasza:
53%
Egy pszichológus mindenképp kelleni fog. Ő nem is írhat fel amúgy gyógyszert, ne pszichiáterhez menj, hanem lógushoz. Azt bízd rá, hogy mit és hogyan csinálja, ez a dolga. Csak legyél vele őszinte, akkor ő is precízen fel tudja térképezni, mi van veled, és milyen irányban is kellene elmozdulni.
2022. jan. 20. 18:24
 5/5 anonim ***** válasza:
25%
Nem értem, hogy miért nem akarsz szakemberhez fordulni... Pedig kellene, mert egyedül nem jutottál semmire. Nyilván más is tapasztalt ilyet, mivel rajtad kívül több ezren szenvednek depresszióban és szorongásos zavarban, és egy részük jár is kezelésre (pszichoterápia és - amennyiben szükséges - gyógyszeres). Klinikai szakpszichológust vagy pszichoterapeutát keress, ők el tudják dönteni, hogy elég-e a terápia vagy gyógyszeres kiegészítésre is szükség van. Ha úgy látják, akkor javasolják egy pszichiáter felkeresését is, de erről már te döntesz.
2022. jan. 20. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!