Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mire utalhatnak a következő...

Mire utalhatnak a következő tünetek?

Figyelt kérdés

Amit előzetesen tudni kell: súlyos depresszióm van 4 éve (szedek rá gyógyszert). Függőségben is szenvedtem, de már több éve tiszta vagyok. Az alábbi tulajdonságok egész életemben jellemzőek voltak rám (már amióta emlékszem), de az elmúlt 1 évben nagyon felerősödtek.

-Kerülöm a szemkontaktust

-Ha kérdeznek tőlem valamit, zavarba jövök és nehezemre esik válaszolni (olyan apróságokra is, hogy „hogy vagy?”)

-Nem kommunikálok senkivel a munkahelyemen, csak ha nagyon muszáj. Családommal is távolságtartó vagyok, csak akkor beszélek, ha kérdeznek. Barátaim már nincsenek.

-Rosszul érzem magam az emberek között, szorongok, főleg ha sokan vannak körülöttem. Ha pl. boltba kell mennem, pánikszerű érzés fog el.

-Üzenetekre nem válaszolok, csak napokkal vagy hetekkel később, és gyűlölöm, amikor valaki ír.

-Utálok társaságban lenni, az egyedüllétet szeretem.

-Nincsenek érzéseim mások felé, közömbös vagyok.

2022. jan. 20. 10:42
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Arra, amit leírtál, súlyos depressziód van.

Ha gyógyszer mellett is így érzed magad, akkor gyógyszert kéne váltani. A jó gyógyszer megtalálása csodákra képes. Tudom, nem egyszerű, de próbálkozni kell. Láttam ilyet családban is. Szinte egy zombi volt az egyik gyógyszertől, a másiktól meg szabályosan kivirult.

2022. jan. 20. 10:53
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
Én is kb. azt írnám,m int az #1. Beszélj a kezelőorvosoddal!
2022. jan. 20. 10:58
 3/10 anonim ***** válasza:
0%
Asperger?
2022. jan. 20. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
64%
Én is ilyen vagyok. Nincs bajod
2022. jan. 20. 11:18
 5/10 anonim ***** válasza:
55%
Nekem annyival kiegészül, hogy nincsenek barátaim meg ha van se tudom megtartani interneten.
2022. jan. 20. 11:19
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Ne szedj gyógyszereket meg ilyeneket, ha jó egyedül. Én se szedek semmit. Ezt amúgy se lehet kikezelni. Ilyen vagy.
2022. jan. 20. 11:20
 7/10 anonim ***** válasza:
48%

Szóval nem tudom mi pontosan, mert egymáson csomó pszichés megnevezés átível. Felesleges megnevezni. Introvertált, talán aszociális, talán kis szociális fóbia colt régebben és úgy jöttél rá, hogy nem is illesz társaságba. Én próbálkoztam vele, de semmi jót nem érzek benne. Egyedül elvagyok én is. Esetleg írkálni szeretek hozzám hasonlókkal, de esetek nagy rész3ben már azt se.

A depresszió stimmel de nem feltétlen rossz az se. Jobban érzem így magam mintha beilleszkednék. Pl munkahelyeken is csak próbálkozok, de észrevehető, hogy nem érdekel a társalgás csak hogy megmaradjon a hely

2022. jan. 20. 11:24
 8/10 anonim ***** válasza:
31%
Utóbbi négyet én írtam
2022. jan. 20. 11:25
 9/10 anonim ***** válasza:
88%
Szociális fóbia. Menj vissza a kezelő orvosodhoz és beszélj vele erről is.Én Citapramot szedek és tünetmentes vagyok. Ne szenvedj tovább, mert magától nem fog elmúlni.
2022. jan. 20. 12:09
 10/10 anonim ***** válasza:
31%
Aki leszavazgatott csicska
2022. jan. 20. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!