Nagyon hamar lefárad az agyam, főleg ha koncentrálok valamire, mit lehet csinálni?
Egyszerűen nem tudok odafigyelni semmire ha valamit túl sokáig csináltam, még akkor is ha azt a valamit fontos lenne befejezni. Konkrétan átmegyek zombiba és alig tudok gondolkodni, nem jár az agyam.
Először még csak sulival meg a teendőimmel voltam így, de úgy gondoltam, hogy csak azért van mert megunom, de sajnos még a kikapcsolódási aktivitásoknál is nehezebb. Szeretek videójátékokkal játszani, de ahol kell gondolkodni, gondolok itt bármilyen többjátékos online játékra, ott egyszerűen meghal az agyam egy idő után. Lehet valamit csinálni, hogy jobban tudjak koncentrálni hosszabb időintervallumokon keresztül? Esetleg valami vitamin ami segítheti az agy működését?
1. Megfelelő mennyiségű minőségi alvás (már most fél 3 van, amikor a kérdést kiírtad)
2. Megfelelő táplálkozás (lassan felszívódó tápanyagok növelése, üres kalóriák kerülése)
3. Omega3 serkenti az agyat
Csak azért vagyok fent ilyen sokáig, mert éppen tanulok, mivel holnap vizsgám van. 11 körül fekszek le minden egyes nap, és 8-9 órát alszok általában
Kávét nem szoktam inni, energiaitalt is csak alkalmanként ha megkívánom. Csokit szoktam enni, de azt sem olyan nagy mértékben hogy megártson.
Még valami fontos dologra lenne szükséged! Igaz, hogy szükséged lesz a gondolkodó képességedre, de ehhez hathatós segítséget kapsz. És kitől?
Aki megtervezte az agyunkat! És a jövőben tökéletes egészségben élhetünk, akarata szerint a paradicsommá alakított földön!
Fontos még, hogy csökkentsd vagy iktasd ki a Facebook, Tiktok, Insta görgetését ha jelen van az életedben.
Sajnos ezek a gyors és intenzív információhoz szoktatják az agyat, és ennek köszönhetően nem tudsz hosszabban odafigyelni.
Köztük ez az oka annak, hogy a mai generációk képtelenek elolvasni 15 sornál többet, mert nem erre van kalibrálva az ugyan.
Olvass, az segíti a koncentrációt.
Ja, és a sport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!