Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon hamar lefárad az...

WidowmakerButt kérdése:

Nagyon hamar lefárad az agyam, főleg ha koncentrálok valamire, mit lehet csinálni?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudok odafigyelni semmire ha valamit túl sokáig csináltam, még akkor is ha azt a valamit fontos lenne befejezni. Konkrétan átmegyek zombiba és alig tudok gondolkodni, nem jár az agyam.

Először még csak sulival meg a teendőimmel voltam így, de úgy gondoltam, hogy csak azért van mert megunom, de sajnos még a kikapcsolódási aktivitásoknál is nehezebb. Szeretek videójátékokkal játszani, de ahol kell gondolkodni, gondolok itt bármilyen többjátékos online játékra, ott egyszerűen meghal az agyam egy idő után. Lehet valamit csinálni, hogy jobban tudjak koncentrálni hosszabb időintervallumokon keresztül? Esetleg valami vitamin ami segítheti az agy működését?

2022. jan. 14. 02:24
 1/10 anonim ***** válasza:
88%

1. Megfelelő mennyiségű minőségi alvás (már most fél 3 van, amikor a kérdést kiírtad)

2. Megfelelő táplálkozás (lassan felszívódó tápanyagok növelése, üres kalóriák kerülése)

3. Omega3 serkenti az agyat

2022. jan. 14. 02:29
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Én is ezeket tudom javasolni, amit #1 írt, kiegészítve azzal, hogy lehetőleg mindig azonos időpontban feküdj le és kelj fel, nagyon jó ha napi 8 óra alvás megvan. Lefekvés előtt másfél órával már mellőzd az okostelefont, kütyüket, mindent. Délután 14 óra után ne igyál kávét, ha iszol energiaitalt, szokj le róla. Csoki is tartalmaz koffeint, alvás minőségére káros lehet.
2022. jan. 14. 03:21
 3/10 A kérdező kommentje:

Csak azért vagyok fent ilyen sokáig, mert éppen tanulok, mivel holnap vizsgám van. 11 körül fekszek le minden egyes nap, és 8-9 órát alszok általában

Kávét nem szoktam inni, energiaitalt is csak alkalmanként ha megkívánom. Csokit szoktam enni, de azt sem olyan nagy mértékben hogy megártson.

2022. jan. 14. 03:25
 4/10 anonim ***** válasza:
0%

Még valami fontos dologra lenne szükséged! Igaz, hogy szükséged lesz a gondolkodó képességedre, de ehhez hathatós segítséget kapsz. És kitől?

Aki megtervezte az agyunkat! És a jövőben tökéletes egészségben élhetünk, akarata szerint a paradicsommá alakított földön!

2022. jan. 14. 09:37
 5/10 Grimfox ***** válasza:
Hosszú feladatok végzése közben állj meg 5-10 percre pihenni, ülj le, vagy dőlj le egy kicsit csukott szemmel, és lazítsd el magad. Az is megoldás, hogy felállsz, és átmozgatod a tested jó alaposan, de nem fárasztó gyakorlatokkal. csak az ízületeidet kilazítod, és veszel pár nagy, mély levegőt, hogy a vérkeringésed serkentsd. A jó vérkeringés az agyban fontos a koncentráció szempontjából. Még lehetőség van rá, hogy magas kakaótartalmú(50% fölötti) csokoládéból 1-2 kockát megeszel, vagy épp frissen lefőzött, natúr zöld teát iszol egy csészével. A legfontosabb, hogy rendszeres időközönként tarts 5 perc szünetet, amikor nem kell koncentrálnod. A többi csak javítja a hatást. Óránként, vagy két óránként, ahogy hatékonyabbnak találod.
2022. jan. 14. 10:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Okés köszi! Kipróbálom ezeket
2022. jan. 14. 13:28
 7/10 anonim ***** válasza:

Fontos még, hogy csökkentsd vagy iktasd ki a Facebook, Tiktok, Insta görgetését ha jelen van az életedben.

Sajnos ezek a gyors és intenzív információhoz szoktatják az agyat, és ennek köszönhetően nem tudsz hosszabban odafigyelni.

Köztük ez az oka annak, hogy a mai generációk képtelenek elolvasni 15 sornál többet, mert nem erre van kalibrálva az ugyan.

2022. jan. 28. 12:47
 8/10 anonim ***** válasza:
agyuk*
2022. jan. 28. 12:47
 9/10 A kérdező kommentje:
Szerencsére nem vagyok az a fajta, aki 10 percenként előveszi a telefonját, szóval ez nem probléma
2022. jan. 31. 06:02
 10/10 anonim ***** válasza:

Olvass, az segíti a koncentrációt.

Ja, és a sport.

2022. febr. 14. 19:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!