Nem váltás pszichológus szakvélemény coming out??
A minap felvetődött a baráti körömben hogyha lányos vagyok nagyon és lányként jobban szeretnék élni miért nem váltok nemet.
Van is rengeteg ismerősöm aki nemet váltott és mindig ezzel jön hogy teljesen olyan vagyok mint egy nő/lány. ráadásul a testem is lányos.
No a lényeg az hogy közel 10 éve tudják a szüleim és nem is annyira zavaros vagy gond. :D
Kérdem én ha már coming out se kell se semmi akkor szakvéleményt kapni hogy lány lelkű vagyok egyszerűbb? A coming out az már réges rég le van tudva kb 10 éve de még a baráti körben is sok éve. A minap meg megvolt a munkahelyen is. Egy retardált munkatársam elkezdett mindenféle helyre kirakni engem a képeimmel. Nos kaptunk a alkalmon. Meg rá i s kérdeztek nálam és tök rendesen megbeszéltük és azt mondták hogy kit érdekel. Én én vagyok.
A lényeg az hogy mindezidáig azért nem kezdtem elindulni ebbe a irányba mert mindegyik nemváltós ismerősömtől azt hallottam hogy irdatlan sok pénz és jobb külföldön. A coming out megvan. Nekem van a legelfogadóbb családom. :D A LMBTQ csoportban a minap lepődtek meg hogy lehet ennyire elfogadó a családom. :D Hát egyszerű. :D A nőverem leszbi és augusztusban házasodott angliában a bátyám meleg és van barátja én meg kakuktojás vagyok. Én meg lánynak érzem magam és szeretem ha lánynak gondolnak. Egyszerűen jobban élek lányként mintsem fiuként. Persze a hétköznapokban fiúként élek és dolgozok építőiparban de most már munkatársak is tudják és elfogadnak. Kérdem én akkor most ha nemváltásba akarnék kezdeni akkor az hogy a coming out teljesen le van rendezve. és mindenki elfogad egy nagy előrelépés vagy mi volna?
Félre ne érts, nem bantasbol kerdezem: pszichológus foglalkozott veled? Nem tud ezeket a ketelyeiden segíteni?
Mert ha belegondolok, egy műtéti beavatkozást nehéz visszaforditani.
15 vagyok. Nekem ezek olyan problémáknak tűnnek, amelyeket rendezni sokkal egyszerűbben is meg lehetne próbálni. Nem vagyok transzellenes vagy ilyesmi, hanem rendszerében nézve amiket írtál, azok nem feltétlenül kell érintsék azt, hogy konkrétan mi van a nadrágodban. A nővé válásnak a visszafordíthatatlanságán kívül vannak egyéb hátrányai, amelyek nem biztos, hogy kívánsz magadnak, hanem a kompromisszum részei. Konkrétan említve sosem leszel igazi nő, erre még nem képes az orvostudomány. Mivel megszűnsz férfi lenni nem csak a kinézetedben, hanem társadalmilag is, a beilleszkedésed már nem lesz ilyen egyszerű. Lehet, váltanod kell munkát, szakmát, tutira más barátaid is lesznek emiatt. Más problémáid lesznek.
Nagyon erőltetve van mostanában a médiában, hogy akinek a nemével összefüggésben van problémája, annak a nemváltás az elsődleges megoldás. Annak kellene az utolsó megoldásnak lennie, ismerve azt, hogy milyen átható beavatkozás, nem csak kinézetbe. A szemellenzősség miatt sokan meg is bánták, mint ahogy te is biztos tudod. De te még időben vagy, hogy felkutasd a problémád megoldásának teljes eszköztárát. Járd körbe jobban a témát, ahogy 17 és írja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!