Nem váltás pszichológus szakvélemény coming out??
A minap felvetődött a baráti körömben hogyha lányos vagyok nagyon és lányként jobban szeretnék élni miért nem váltok nemet.
Van is rengeteg ismerősöm aki nemet váltott és mindig ezzel jön hogy teljesen olyan vagyok mint egy nő/lány. ráadásul a testem is lányos.
No a lényeg az hogy közel 10 éve tudják a szüleim és nem is annyira zavaros vagy gond. :D
Kérdem én ha már coming out se kell se semmi akkor szakvéleményt kapni hogy lány lelkű vagyok egyszerűbb? A coming out az már réges rég le van tudva kb 10 éve de még a baráti körben is sok éve. A minap meg megvolt a munkahelyen is. Egy retardált munkatársam elkezdett mindenféle helyre kirakni engem a képeimmel. Nos kaptunk a alkalmon. Meg rá i s kérdeztek nálam és tök rendesen megbeszéltük és azt mondták hogy kit érdekel. Én én vagyok.
A lényeg az hogy mindezidáig azért nem kezdtem elindulni ebbe a irányba mert mindegyik nemváltós ismerősömtől azt hallottam hogy irdatlan sok pénz és jobb külföldön. A coming out megvan. Nekem van a legelfogadóbb családom. :D A LMBTQ csoportban a minap lepődtek meg hogy lehet ennyire elfogadó a családom. :D Hát egyszerű. :D A nőverem leszbi és augusztusban házasodott angliában a bátyám meleg és van barátja én meg kakuktojás vagyok. Én meg lánynak érzem magam és szeretem ha lánynak gondolnak. Egyszerűen jobban élek lányként mintsem fiuként. Persze a hétköznapokban fiúként élek és dolgozok építőiparban de most már munkatársak is tudják és elfogadnak. Kérdem én akkor most ha nemváltásba akarnék kezdeni akkor az hogy a coming out teljesen le van rendezve. és mindenki elfogad egy nagy előrelépés vagy mi volna?
Nem bonyolult, fogod magad, levágatod a fütyikéd és már meg is van oldva.
De amúgy mi a kérdés?
Nem mindegy, hogy lányos vagy, vagy transznemű. Nagyon sokrétű egy ilyen vizsgálat. Ha szeretnéd, akkor érdeklődj szakembernél.
Egyébként tudtommal Magyarországon nemigen lehetséges nemváltás, nem egészen értem hogy miért van szükség szakvéleményre. Esetleg te sem tudod pontosan? Én egyébként ajánlom, biztos sokat tanulnál magadról is közben. Hajrá, sok sikert :)
Hát amennyire én tudom, Magyarországon ez jóformán lehetetlen már. Vagy legalábbis kb olcsóbb külföldön. Ugye volt a csodás "apa férfi, anya nő" törvényünk amiben ha jól tudom el volt rejtve, hogy transzneműektől megvonnak mindennemű egészségügyi ellátást, ami kapcsolatba hozható a nemváltással (azaz ha transziként valaha pajzsmirígy problmád lesz, azt fogjk mondani, hogy babráltál a hormonjaiddal, te hibád, fizess).
Nomeg nemigazán van orvos itthon aki ezügyben tapasztalt, mivel régóta nagoyn le van nyomva. Érdemesebb külföldön és annyi.
Az, hogy ez neked előrelépés vagy tudomisén, az a te dolgod eldönteni, nem kell ehhez pszichológus.
Én személy szerint sosem értettem, hogy miért kell "fiús dolgok"ban gondolkodni. Én nem szeretem az autókat a focit meg a műszaki dolgokhoz sem értek. Ettől még férfinak érzem magam. Elég.... 50 évvel ezelőtti felfogás ez az egész, pedig már akkor is baromság volt:D
Dehát ezt hívják társadalmi nemnek. Amit a társadalom rádtestál, hogy milyennek kéne lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!