Mit lehet tenni mindennapos rémálmok ellen?
Figyelt kérdés
Gyerekkoromban történtek dolgok egy bizonyos ember miatt és ezeket a dolgokat élem újra már szinte mindennap az álmaimban. Még csak nem is mostanában történtek ezek hanem 6 éve néha voltak utána is rémálmaim de nem mindennap és legalább megnyugodhattam mert ez az ember börtönbe került. Viszont hamarosan kiengedik a börtönből amióta megtudtam azóta vannak a rémálmok egyre durvábbak, legutóbb arra ébredtem, utána, hogy nagyon erősen vert a szívem és szorított a mellkasom. Ráadásul egyre hosszabbak és részletesebbek az álmok.
Lehet esetleg ez ellen tenni valamit?
2022. jan. 8. 16:00
1/1 anonim válasza:
ptsd, röviden. a rémálmok a fel nem dolgozott traumák hozadéka valószínűleg. amiket leírtál az kezdődő pánikrohamra utalhat. nyílván xar helyzetbe vagy. amit tehetsz, hogy olyan alvási rutint vezetsz be amit be is tartasz, a rem fázis általában ébredés előtt van nem sokkal, szóval kezdésnek próbálj meg egy órával előbb ébredni ébresztőre, lehet nem lesz kellemes elsőre. de ezt érdemes megbeszélned szakemberrel, én kifejezetten a gyógyszermentesség híve vagyok, szóval a gyógyteák közül érdemes kipróbálni, engem a citromfű konkrétan kiüt. de mindenkinek más jön be. amikor ilyenen mentem át, én egy algopirinnel aludtam, vagy iboprofénnel, átmenetileg csak. az altatóknak elég sok mellékhatása van, de a te esetedben ha nagyon muszáj akkor a dormicumot mondják jónak, de ezt pszichiáter írja ki. és természetesen pszichológus. de vannak telefonos segélyvonalak, ,már az segíteni fog, ha kibeszéled magad. nem vagy egyedül. erős vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!