Akinek volt ongyilkossagi kiserlete megbanta hogy eletbe maradt?
Csak felmerült bennem a kérdés, hogy aki azt írta, hogy megbánta hogy életben maradt, az miért nem próbálkozott újból?
Nem azért kérdezem, hogy ösztönözzelek titeket, csak nem értem.
Hogy az újrapróbálkozás sikeres legyen, ahhoz még sokkal alaposabban kell megtervezni, mint az előzőt. Megfelelő hosszúságú idő, hogy egyedül legyèl és biztos ne találjanak meg idő előtt stb. akinek családja van, annak ez sem egyszerű. Plusz kell egy erős kivàltó esemény( trigger) addig " csak" vágyja az ember a halált, de nincs ereje megtenni.
Hogy tudd, az enyém azért nem sikerült, mert a kötelet, amit az akasztásomhoz szántam a férjem felasználta, mikor meg akartam tenni, kétségbeesésemben- mert akkor már eldöntöttem, hogy mindenképp megteszem- a ruhaszárító kötelet vágtam le, de azt meg elette a nap és elszakadt, mikor leugrottam..
Azért ahhoz már elég komoly lelki állapotba kell lesüllyedni, hogy valaki ilyet tegyen.
Én a tűvel alig merem magamat megszúrni, hogy megmérjem a vércukrom.
A gyógyszer túladagolásra még azt mondom oké, azt meg lehet tenni nehezen. De olyat, hogy leugrojon valaki egy háztetőről? Nem tudok elképzelni sem olyan élethelyzetet ahol meg tudnám tenni.
Ez a nem akart eléggé meghalni, mert nem sikerült neki néha igaz, de amúgy dilettáns hülyeség, amit szeretnek skandáőlni az emberek.
Baromi nehéz legyőzni az alapvető ösztöneink. A tizedikről leugorve sem tuti amúgy a halál, ár valószínű, az tény. De nagyon nehéz megtenni. Meg az ember szépen el szeretne aludni, békében. Gyógyszerrel próbálkozik, hátha, de manapság az már nem működik. Esetleg szénmonoxid-mérgezéssel, de az sem 100%-os. Az akasztás egy fokkal könnyebb, int leugrani a 10-ről, de az is baromi nehéz.
A másik dolog, hogy van különbség aközött, hogy valaki meg akar halni, és valaki nem akar élni. Talán a remény a kettő közti különbség, nem tudom.
Aki azt írta, hogy a gyógyszerrel való öngyilkosság mikéntjén nem ismerte, de itt a GYKn még erről is felvilágosították annak felhívnám a figylemét arra, hogy aki leírta azt a tippet, annak sincs tapasztalata. ha lenne, és a tipp működne, nem írná:D
Cserébe elsősegély oktatásnál elmondják, hogy a gyógyszerrel való öngyilkossági kísérletek kb 80-90%-a sikertelen. Az altatók gyengék hozzá, ha bevesz egy levéllel kiokádja (akár álmában), vagy pl már eleve hozzászokott a szervezete és egyszerűen nem hat eléggé. Cserébe tönkreveri a máját és kínok között éli tovább az életét, amíg nem kap egy új szervet.
Egyébként ha arról lenne szó, én sem hiszem, hogy az ugrás lenne a legjob módszer. Ráadásul ha valaki meglát a tetőn, ahogy tépelődsz, 3 percen belül ott vannak a tűzoltók.
19
"Aki azt írta, hogy a gyógyszerrel való öngyilkosság mikéntjét nem ismerte, de itt a GYKn még erről is felvilágosították annak felhívnám a figylemét arra, hogy aki leírta azt a tippet, annak sincs tapasztalata. ha lenne, és a tipp működne, nem írná:D"
Én voltam. Nem tipp volt. Valaki leírta, hogy egy rokona hogyan próbált öngyilkos lenni. Gondolkoztam is rajta, hogy írok a modiknak, hogy töröljék a konkrétumokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!