1.) Az Olanzapin/Parnassan gyógyszert konkrétan mire írják fel pontosan, 2.) Mennyire erős és veszélyes gyógyszer 3.) Általában tehát általánosságban milyen mellékhatásai lehetnek a legtöbbeknél?

skizofréniára, bipoláris zavarra hivatalosan.
nekem ha nehezen tudok aludni vagy extrém szorongok arra írta fel a doki, tehát nem szedem minden nap.
szerintem rohadt erős. 10 mg-tól konkrétan két-három napig csak enni keltem fel meg wc-re menni de arra se nagyon emlékszem.
aztán kiderült ebből van 2,5-ös is de az is legalább fél-egy napra elalszom.
biztos hozzá lehet szokni ha naponta szedném, de az elején ez tuti mellékhatás, plusz az antipszichotikumtól ált. az éhségérzeted is megnő

nem tudom mire szeded.
de mindenkinek más jó.
nekem alvászavarra dormicumot írtak fel pl. ami állítólag a legjobb még sem lettem tőle még csak álmos sem.

Bipol, pszichózis (kórképtől függetlenül). Hivatalosan ezekre adható.
Gyakorlatilag szokták adni dührohamokra is, más módon nem kezelhető szorongásra, alvászavarra. Ha valakinek tolerancia/,hatásgyengülés miatt emelgetni kell a nyugtatót, akkor is szokták ezt adni az orvosok ahelyett, azt emelgetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!