Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Escitilt kezdtem ma szedni,...

Escitilt kezdtem ma szedni, valakinek tapasztalat?

Figyelt kérdés

30 éves férfi vagyok. Évekig csak terápiára jártam gyógyszer nélkül, de soha nem haladt sehova, így utolsó mentsvárként elkezdtem ezt.

Tudom, hogy ez jelenleg a legmodernebb SSRI, ezért reménykedem. 10 mg-ot szedek reggel (ma először), eddig alig érzek bármi mellékhatást (jó?nemjó?) Minimális hányinger (az is inkább délelőtt), nagyon minimális szédülés, délelőtt elég nyomott voltam tőlea az étvágyam talán kicsit kisebb, az alvásról még nem tudok nyilatkozni. Örüljek, hogy ennyivel megúsztam? Vagy pár nap múlva jöhet még valami?

A szorongásom előtt brutális volt, a legapróbb kérdéseken/jelentéktelen hülyeségeken napokig képes vagyok agonizálni.

Mennyi idő múlva kéne éreznem bármit? Nem vagyok hülye, tudom hogy ezeknek idő kell. Mennyi ideig kéne maximum szedni, miután azt mondhatom, hogy tényleg használ/ vagy esetleg nem jött be? 8 hét?

Mennyi idő egy ilyen "Kúra?" 6-9 hónap?

2021. dec. 30. 18:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

általában vannak mellékhatások, amiket leírtál ezért az elején szorongásoldót is szoktak adni.

2-4 hét mire elkezd hatni.

az hogy mennyi idő a kúra attól függ, hogy gyógyszerszedés alatt teszel-e azért, hogy jobb legyen, bármilyen terápiát.

van hogy fél év, van hogy évekig szedni kell

2021. dec. 30. 18:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Minimum 2-3 hét, mire elkezded érezni a hatását. Addig általában csak mellékhatások jelentkeznek.

A többi kérdésedre csak a pszichiátered tud válaszolni. Nem lehet előre megmondani, hogy meddig kell szedned, mert minden eset más. Van akinek pár hónapig és van akinek több évig.

2021. dec. 30. 18:06
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Pár nap múlva fog jeletkezni a mellélhatása. Nekem 5 mg-mal kellett kezdeni, nem 10-zel, de az is rendesen megviselt. Első reggel, mikor bevettem semmit nem éreztem, másnap reggel már elég durván szorongtam a munkahelyen és aznap délután is. Rá 2 napra bőgve szenvedtem az ágyban és könyörögtem, hogy vigyenek be a pszichiátriára, mert úgy éreztem széthasad a lelkem. Aztán végül a Xanax segített, gondolom te is kaptál mellé. Ha érzed, hogy nem jó, akkor vedd be azonnal, n3le várd meg, míg elmulik, mert nem fog. Nekem 0,25-ös volt, azt naponta 3x vehettem be max, de abból 1 este kellet mindig. Amijt beállt a gyógyszer nem szedtem már a Xanaxot.
2021. dec. 31. 00:53
 4/13 A kérdező kommentje:

Igen, kaptam mellé Xanaxot, bár alig 3x0,25-öt kell szednem, ami szerintem nagyon kevés.

Próbálok kitartani, mert sok jól hallottam az Escitilről.

2021. dec. 31. 08:35
 5/13 anonim ***** válasza:
4# Ez egyáltalán nem kevés, ehhez is hozzászokhatsz - sajnos nekem is sikerült... -. Tarts ki és ne aggódj, mert egyáltalán nem törvényszerű, hogy durva mellékhatások jelentkeznek az elején. Vannak, akik nagyon jól reagálnak erre a gyógyszerre. (2#)
2021. dec. 31. 08:42
 6/13 A kérdező kommentje:
A hozzászokásról én is tudok mesélni, 7,5 éve szedem a Xanaxot (Frontin pontosan, de ugyanaz), ne kérdezd hogy lehettem olyan hülye, hogy 23 évesen rászoktam... talán az egyetlen szerencsém, hogy sosem szedtem huzamosabb ideig többet, mint 0,75mg.
2021. dec. 31. 11:58
 7/13 A kérdező kommentje:
Egyébként a szexuális mellékhatások meddig tartanak? Amíg szedem? Mert a libido még megvan (egyelőre), de az orgazmus szinte lehetetlen már most.
2021. dec. 31. 14:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
7# Ezekre a kérdésekre nem lehet választ adni, mert egyénfüggő. Van akinél egyáltalán nem jelentkeznek szexuális mellékhatások, van akinél igen, de idővel javul valamennyit, és van akinél addig tart amíg szedi a gyógyszert.
2021. dec. 31. 14:35
 9/13 anonim ***** válasza:
0%
Mi történik akkor ha valakit újraélesztéssel visszahoznak az életbe?
2021. dec. 31. 18:00
 10/13 anonim ***** válasza:
46%
Ja, nem ide bocs xD
2021. dec. 31. 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!