A volt nejem pszichopata, örökölheti a közös gyerekünk?
Papirja is van róla...
Elváltunk,a gyerek hozzám került, 2 éves kislány. Genetikai úton örökölheti? Akkor is ha én nevelem és nem az anyja befolyása alatt van?
Csak a hajlamot örökli nem azt, hogy biztosan az lesz.
Nevelésnek és környezetnek is nagy szerepe van, hogy előjön-e.
Leginkább hibás mintakövetéssel tud egy gyerek átvenni egy személyiségzavart. Ha már pozitív példaként tekint az érzéketlenségre lelkiismeret nélkül, akkor már nagy rá az esély.
Az Antiszociális Személyiségzavar(ASPD) jobb meghatározás.
Az ötössel nem értek egyet. A pszichopátia saját személyes tapasztalatom alapján szervi eredetű, és nem gyógyítható, de gyerekként még van valami remény, így foglalkozni kell vele, hogy ne romoljon olyan szintre, mint kezeletlen esetben a felnőtteknél. A szomszédom pszichopata, 8 éve zaklat minket, és nagyon beteg, de 8 évig nem gondoltam volna róla, hogy bármi mentális betegsége lenne. Egy közveszélyes beszámíthatatlan embert uszított a családom ellen, olyan emberek ellen, akikről tudja, hogy teljesen ártatlanok, mert meg akarja venni már 10 éve a lakásunkat. Olyan mélységesen gonosz nő, ami mélységes gonoszság ép embereknél már nem létezik. El akarta vetetni tőlünk poénból, szórakozásból a gyerekeinket, azt hazudva a gyermekvédelemnek, hogy mi bántalmazzuk őket. Mikor én emiatt kórházba kerültem, mert megfélemlített minket a gyermekvédelmis nő, hogy ő bármikor kiemelheti a családunkból a gyerekeinket a pszichopata szavára, akkor ebből annyi jött le a pszichopatának, hogy akkor ezt kell tenni, mert ezzel még rám is lehet hatni. Életmentő beavatkozásom volt, mert fokozottan stressz érzékeny vagyok. A pszichopata folyton azzal vádolt minket hamisan, amiket ő elkövetett ellenünk, és közben beadta a teljes környezetünknek, hogy ő a legártatlanabb, legőszintébb, legjóindulatúbb ember a világon.
Nagyon fontos, hogy vizsgáltasd meg a gyereket, mert ez szervi gond, agyi elváltozás, nem környezeti hatásra alakul ki. Legalábbis én csak ezt a formáját hívom pszichopátiának, akinek megvan az agyi elváltozása, és menthetetlen. Sajnálom szegényt, ez nagyon nagy teher, de inkább a környezetének megterhelő szerintem, nem neki.
Én jókat mosolygok a kérdésen és a válaszokon is. Önjelölt megmondók tömkelege szakszavakkal megspékelve. Egyenesen fantasztikus. A pszichopátia nem olyan megfogható és negatív dolog mint ahogyan itt állítják. Együtt lehet vele élni, tudatában is lesz a dolognak. Apám se volt érzelmekkel teli ember, szó szerint kell ezt értelmezni, de sosem vert engem, na meg tulajdonképpen rosszban sem voltam vele. Valóban jogos az hogy gyakran töltenek be az ilyenek vezető szerepet. Magam is, meg apám is.
Empátiám például nekem sincs, igen tudom mit jelent értem én hogy miről szól. Mondhatom magamat sikeresnek, bár tulajdonképpen nem foglalkoztat, mert mindig minden unalmassá válik egy idő után.
Előnye az hogy meg tudja tervezni a jövőjét mindenféle érzelmi buktatókat nélkülözve.
Az érzelem hiánya se igaz teljesen, hiszen érzelem a dögunalom meg az izgalom is.
Egy szónak is száz a vége: Ettől még élhet teljes életet a gyereked.
Ez a mindenre varrjunk rá valami pszichiátriai kórt meg egy nagy marhaság, újkori divat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!