Tönkretettem az egész életemet, hogyan tovább?
Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. Az egész 14 éves koromban kezdődött, gyűlöltem és vagdosni kezdtem magam. Aztán abbahagytam egy időre. Már 1 éve nagyon rosszul vagyok mentálisan. Buktam 1 évet a suliban és most is félévre megbuktam mert képtelen vagyok tanulni, még létezni is nehéz. Jobban akarok lenni, mert egy ideje már úgy érzem hogy nem is élek, egész nap a házban ülök, nincs kedvem semmihez, nincsenek terveim se, depressziós vagyok azt hiszem. És mintha ködös lenne az agyam, nem tudom mitől van ez. Na gondoltam kezdem azzal hogy többet nem fogom vagdosni magam, aztán elmegyek pszichiáterhez. De mindhiába hogy jobban leszek, mert nincsenek barátaim és szükségem lenne emberi kapcsolatokra hogy ne essek vissza a depresszióba. Hogyan kellene elkezdenem felépíteni az életemet, amit már totálisan tönkretettem? Úgy értem kellenének barátok, de nem találok hozzám hasonlókat. Terveim sosem voltak igazából a jövőre nézve, most szeretném ha lennének, de nem tudom hol kezdjem ha nem látom az életnek az értelmét, akkor milyen terveim legyenek? A lényeg hogy szeretnék végre boldog lenni így 1 év után újra, akkor még nagyon buta voltam, csak a hülyeségek érdekeltek mint a piálás, drogok, pasizás stb. Most érettebb vagyok sokkal, de nem vagyok jól mentálisan és nem tudom mit tegyek hogy rendbejöjjön az életem. Az a baj hogy a családom csak lehúz.. minden nap csak a veszekedés, a kiabálás születésem óta. Anyámmal nem egyszer voltunk elköltözve albérletbe, ott sokkal jobb volt mindkettőnknek mert nem kellett elviselni apám kibírhatatlan viselkedését. Az lenne a legjobb ha elköltöznénk megint, véglegesen és nyugodtan elkezdhetnék újra tanulni, az iskolával foglalkozni. Csak most anyám nem akar költözni mert sajnálja a pénzt amit a házba fektetett és nem akarja itt hagyni, inkább tűri hogy apám rosszul bánjon vele és velünk (van 1 tesóm is) Nekem nyugalomra lenne szükségem hogy ki tudják lábalni ebből a sz@rból, még saját szobám sincs ahol nyugodtan tanulhatnék, létezhetnék. Ezért nincs már kedvem élni se, mert egyszerűen így képtelen vagyok.2021. dec. 29. 02:05
1/5 anonim válasza:
Jó tanácsot lehet nem tudok adni, de átérzem a helyzetedet Én is hasonló dolgokon mentem keresztül. A középiskolát félbehagytam és később felnőtt gimnáziumban (online) folytattam (még van belőle 2 évem). Nálunk is mindig ment a kiabálás, vita jártam pszichológushoz az kicsit segített. Anyukád nem tudna átíratni egy másik iskolába ami ott van a lakhelyeteken? Esetleg magántanuló is lehetnél és mellette mehetnél dolgozni is. Ne add fel, kitartást kívánok Neked.
2/5 anonim válasza:
Kérj segítséget a szüleidtől, első sorban pszichológusra van szükséged.
3/5 anonim válasza:
Dokihoz menj.
Én 20 évesen jutottam erre a mély pontra egy borzasztó gyermekkor utan, kbb 11 éves korom után tól.
Most 36 vagyok és azt mondom nem szabad az életet feladni. A kamaszkor vége fiatal felnőtt kor kezdete az amikor összeomlik minden teljes remény vesztettség utan ki lehet és ki. Is kell alakítani a saját életünket. Nekem is sikerült ezt barki meg tudja. És azok akiket ismerek és erősek és bölcsek sokan átmentek ezen 18 év körül.
4/5 Solidwolf válasza:
Kedves kérdező, ha mindhárman el tudnátok menni, az egy komoly jelzés ismét apád felé. Mindenkinek jár egy békés, nyugodt, hely ahol tényleg tud élni. Lehet, hogy tudok ebben segíteni, ahogy már írtam, ha szükséges.
5/5 Solidwolf válasza:
Nem tudom milyen átélésék vannak mögötted. Ez a friss DTK beszélgetés most találtam. Segíthet megtalálni a kiutat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!