Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha elvállal egy orvos ingyen...

Ha elvállal egy orvos ingyen (pszi), amikor magánpraxisban is megtehetné, akkor illik neki ajándékot vinni?

Figyelt kérdés
Holnap megyek először az új orvosomhoz. Ingyen vállalt el, pedig van magánpraxisa, így akár 10.000 Ft-ot is fizetehettem volna neki..Szeretném valahogy megköszönni, szerintetek már holnap vigyek neki valami kis ajándékot, vagy "ráér" majd a kezeléssorozat végén?
2010. szept. 6. 23:39
 1/6 anonim ***** válasza:
szerintem a végén, de az sem lesz olcsó, mert nem illik egy doboz csokival odaállítani...
2010. szept. 6. 23:46
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem pár alkalom után ráér.
2010. szept. 6. 23:46
 3/6 anonim ***** válasza:

"Ingyen vállalt el, pedig van magánpraxisa, így akár 10.000 Ft-ot is fizetehettem volna neki."

Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezt nem értem. Mi az, hogy ingyen vállalt el? Ha nem a magánpraxisába mentél, akkor még jó, hogy nem kér pénzt. Engem is mindig ingyen vállal el a háziorvosom, de még sosem vittem neki ajándékot! :D

2010. szept. 7. 00:07
 4/6 A kérdező kommentje:

Szia!

Úgy értsd, hogy dolgozik a közegészségügyben és van egy Bt-je is. Mivel én körzetileg nem hozzá tartozom, így megtehette volna, hogy nem vállal el tb-sként (hiába van szabad orvos választás, nem kötelező egy orvosnak sem elvállalnia egy körzeten kívüli beteget), hanem azt is mondhatta volna, hogy menjek privátban, és 10.000 Ft/ alkalom...

Köszi egyébként a válaszokat, én is így gondoltam!!

2010. szept. 7. 10:28
 5/6 anonim ***** válasza:

TB az TB, én a helyedben max. jelképes ajándékot vinnék neki... Szakrendelőben vagyok asszisztens, és elg sok dokit ismerek, nem kell őket félteni, ha egyetlen TB-s betegük sem fizetne nekik, akkor is halál jól megélnek. Fizetésük (oké, ez nuku DE)+ gyógyszergyári szerződések (na ezekért már nem smafu összeget kap) + idős TB-s betegek, akik kötelességüknek érzik a borítékot + a magánpraxisa. Szóval ha van helye annak a pénznek máshol ne add oda, persze ha úgy gondolod megérdemli, akkor add csak oda.

Erkölcs és anyagi helyzet dönti el ezt.

2010. szept. 7. 11:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Az elején semmiképpen, de szerintem a végén sem szükséges ajándékot vinned. Nem kell sem mint benyomáskeltési eszköz, sem mint fizetség, azt kap a TB-től, tiszteld meg azzal, hogy őszinte vagy hozzá és ennyi bőven elég is. :)
2010. szept. 7. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!