Ha elvállal egy orvos ingyen (pszi), amikor magánpraxisban is megtehetné, akkor illik neki ajándékot vinni?
"Ingyen vállalt el, pedig van magánpraxisa, így akár 10.000 Ft-ot is fizetehettem volna neki."
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de ezt nem értem. Mi az, hogy ingyen vállalt el? Ha nem a magánpraxisába mentél, akkor még jó, hogy nem kér pénzt. Engem is mindig ingyen vállal el a háziorvosom, de még sosem vittem neki ajándékot! :D
Szia!
Úgy értsd, hogy dolgozik a közegészségügyben és van egy Bt-je is. Mivel én körzetileg nem hozzá tartozom, így megtehette volna, hogy nem vállal el tb-sként (hiába van szabad orvos választás, nem kötelező egy orvosnak sem elvállalnia egy körzeten kívüli beteget), hanem azt is mondhatta volna, hogy menjek privátban, és 10.000 Ft/ alkalom...
Köszi egyébként a válaszokat, én is így gondoltam!!
TB az TB, én a helyedben max. jelképes ajándékot vinnék neki... Szakrendelőben vagyok asszisztens, és elg sok dokit ismerek, nem kell őket félteni, ha egyetlen TB-s betegük sem fizetne nekik, akkor is halál jól megélnek. Fizetésük (oké, ez nuku DE)+ gyógyszergyári szerződések (na ezekért már nem smafu összeget kap) + idős TB-s betegek, akik kötelességüknek érzik a borítékot + a magánpraxisa. Szóval ha van helye annak a pénznek máshol ne add oda, persze ha úgy gondolod megérdemli, akkor add csak oda.
Erkölcs és anyagi helyzet dönti el ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!