Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mennyit tud egy antidepresszáns?

Mennyit tud egy antidepresszáns?

Figyelt kérdés

Oktòber elején kezdtem el szedni az Escitalopramot szorongásra, pánikbetegségre, fòbiára. A pánikrohamaim tökéletesen elmúltak tőlle. Úgy érzem a szorongást is jelentősen csökkentette. Nagyon ritkán érzem hogy jön a szorongás de akkor sem tud "kiteljesedni" és pár perc alatt rendben leszek. Viszont sokszor vannak furcsa gondolataim még mindig. Megőrüléstől valò félelem, vagy pl tudom hülyén hangzik de ilyen kérdések hogy én miért vagyok én.. akkor hogy látják e rajtam esetleg mások hogy én gyògyszert szedek stb. Nem tudom mennyit lehet várni egy antidepresszánstòl, mennyire tudja vissza adni az ember betegség előtti életét?

Nem szedem még a maximális adagot egyenlőre csak 10mg-ot. Lehetséges hogy az emeléstől esetleg még jobb lenne?

2021. dec. 21. 16:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Akár teljesen visszaadhatja , ha megvan a megfelelő dózis. Eltelik 2-3 hét.
2021. dec. 21. 16:39
 2/19 A kérdező kommentje:
Én már okòber elejétől szedem ahogy írtam is, sokkal jobban vagyok mint voltam de nem érzem azt hogy vissza kaptam volna még a régi életemet. Nyilván én is kellek hozzá mert egy gyògyszertől nem várhatok csodát de még úgy érzem nem tökéletes.
2021. dec. 21. 16:41
 3/19 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem a gyógyszer mellett a pszichológust is megkéne próbálni.
2021. dec. 21. 16:43
 4/19 anonim ***** válasza:
90%

őő 2 hónap után ez egész sézp teljesítmény. Örülj neki.

A gyógyszer csak annyira jó, hogy kidöccentsen a szokásos gondolatokból és elkezdhesd érdemben a pszichoterápiát. Amíg az ember rottyon van vagy folyton retteg, nagoyn nehezen változtat a gondolkodásmódján. A gyógyszer csak erre ad esélyt, hogy aztán majd a gyógyszer abbahagyásakor egy egészséges gondolkodásmódra "érkezzen" vissza az ember. Kezelés nélkül nem több mint egyszerű drog, ami ha ürül as zervezetből, újra megláttatja a szörnyeket. Ez tulajdonképpen a lélek fájdalomcsillapítója. Nem gyógyítja a fájdalom okát, csak kikapcsolja az agyad azon részét, ami érzékeli a fájdalmat.

De mondom, örülj hogy ennyi idő után így érzed magad. Feleségemnek az első 2 hónap pokol volt, olyan érzelmi hullámvasútja volt, mint egy klimaxoló kamasznak:D

2021. dec. 21. 16:47
 5/19 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem soha nem leszel olyan mint rég.

És nem a gyógyszer miatt, hanem a személyiségfejlodes miatt.

Lehet, hogy kevésbé fogsz szorongani meg ilyenek, de soha nem leszel olyan, mint pár éve.

Maximum önmagad jobb verziója leszel. Ehhez mondjuk kellene pszichológus is

2021. dec. 21. 16:48
 6/19 A kérdező kommentje:
Igazábòl a pszichiáterem pszichoterapeuta is. Az első alkalommal nagyjábòl mindent elmondtam neki, amire ő azt mondta hogy megvan az ok ami miatt pánik beteg lettem és nem kell a terápia elég ha 3 havonta megyek hozzá gyògyszerért... Mit ne mondjak elég érdekesen néztem rá hogy egy alkalommal letudott, úgy hogy egyébként magán úton járok hozzá. Picit feszültek voltunk mindd ketten úgy éreztem nehezen tud belőllem kiszedni dolgokat mert én elég zárkòzott vagyok
2021. dec. 21. 16:55
 7/19 A kérdező kommentje:
Ja és azt mondta hogy fél év után el kellene hagynom a gyògyszert. De nem értem miért ilyen hamar mikor még igazábòl be sem állt 3 hònap alatt sem. Utolsò előtti, megkérdezhetem a feleségednek mikortòl lett jobb?
2021. dec. 21. 16:56
 8/19 anonim ***** válasza:
14%
Semmit nem érnek a gyógyszerek. Arra jók, hogy függő legyél és egy életre megnyomorodj.
2021. dec. 21. 17:38
 9/19 A kérdező kommentje:
Szerintem ez nem igaz. Engem pl 2 év szenvedés után rángatott ki a gödörből.
2021. dec. 21. 18:02
 10/19 anonim ***** válasza:
54%
Függő a francokat. Escitaloprám pont nem okoz függőséget,de mindegy.Csak a szokásos hülyeséget mantrázod úgy,hogy nem is tudsz az egészről semmit. Miért kell egy eleve szorongó embernek ilyet írni kedves 8-as?Kevered az antidepresszánst a nyugtatóval.
2021. dec. 21. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!