Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lett végleg vége a...

Hogyan lett végleg vége a függősségeteknek?

Figyelt kérdés

Szerencsejáték, alkohol, drog.

Főként ezekből érdekelne 1 de havalakinek több is volt az is érdekel.

2021. dec. 20. 16:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Gyógyszer + alkohol, már 20 éve.. Nem lett vége, csak voltak hosszabb-rövidebb tiszta időszakaim. Az első kórházi kezelésemnél azt mondták, az utolsó pillanatban vagyok.. Azóta is többször jelezték az orvosok, hogy 1-2 évem lehet csak hátra. Még élek, csak azt nem tudom, minek..:(
2021. dec. 20. 17:58
 2/11 A kérdező kommentje:
:( mennyi idős vagy?
2021. dec. 20. 18:08
 3/11 anonim ***** válasza:
Kórházban voltam egy hónapig, aztán pszichiátriai rehabon 4 hónapig. Alkoholista (voltam) vagyok.
2021. dec. 20. 18:11
 4/11 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy ha eljon az önértékelés napja akkor sokan szoktak jelen időben is beszélni de te még mindig annak tartod magad? Ha igen , miért?
2021. dec. 20. 18:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
1-es vagyok, 54 éves. Már nem bízom benne, hogy sikerülne teljesen tisztán élnem.
2021. dec. 20. 18:19
 6/11 A kérdező kommentje:

Csakhogy én is irjak én szerencsejáték függő vagyok 13 éve napi szinten , képes vagyok elkolteni az összes penzem.

Nálam 1 hete jött a "végleges" érzés hogy most vége.

13 év alatt sokszor próbáltam megálni szóval tudom milyen amikor még akár állni az ember de visszacsúszik.

Most ez nem ilyen , tényleg abbahagyom és rá sem nézek.

Ebből a szempontból is ismerem magam már 7x vissza szoktam esni ennyi idő alatt most pedig herotom van a gondolatától is.

Az oka pedig a 3 éves kisfiam és az hogy ez miatt nincs egzisztenciám egyszerűen undorodom magamtól ha rá gondolok.

Alkohollal voltam így 19 éves koromig ameddig 1x a mentő vitt el annyira rosszul lettem, azóta ha csak a szagát megerzem már rosszul vagyok és legyen csak egy sör .....

34 éves vagyok most ennél ugyan ez van , kipukadtam és minden nap jobban érzem magam azért mert 1 nap eltelt és nem is hiányzik..

Sosem mondtam ilyet de az sem okozna örömet ha nyernek mert mindig vissza ment.....

13 éve megy ez napi szinten.....

2021. dec. 20. 18:22
 7/11 A kérdező kommentje:

1es,

Mindig van előre! Van valakid akiért érdemes lenne letenned?

2021. dec. 20. 18:24
 8/11 anonim ***** válasza:
Senkim nincs, egy cicával élek kettesben. Ha ő sem lenne, valószínűleg már teljesen feladtam volna (bár így is kb. abban a stádiumban vagyok). Csak próbálom valahogy túlélni a napokat, de gyógyszerek nélkül nem megy.
2021. dec. 20. 18:42
 9/11 anonim ***** válasza:

4

Mert így tanultam, hogy aki egyszer alkoholista volt, az mindig alkoholista marad. És ez így van, hiszen hónapokkal a "leszokás" után az első adandó alkalommal jól berúgtam, amikor egy valóban tényleg nagyon bántó dologgal szembesültem. Igaz, azóta nem, de nem azért, mert ilyen jófej vagyok, hanem azért, mert nem bírom.

6

Mindenképpen segítséget kell kérned. Egyszerűen szert váltottál (ezt így hívják). 2 évig nem csináltál semmit, ha jól számolom, utána újra kezdődött a függőséged.

2021. dec. 20. 18:47
 10/11 anonim válasza:
Sziasztok! Hát szégyenszemre én 16 éves vagyok, 3 éve cigizek, energiaitalozok és gyógyszerezem magam. Egyáltalán nem tudok leszokni pedig többször voltam pszichiátrián, és kórházban is a mentális betegségeim miatt. Nem igazán tudom hogy miért nem öltem meg magam eddig :))
2021. dec. 21. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!