Mi történik a pszichológusnál az első alkalomkor, majd a továbbiakban?
Kérlek írjátok le, mit csináltatok az első találkozón, később milyen feladatokat kaptatok, hogyan kezeltek, mennyi ideig tartott, hatásos volt e stb...
Bármi ami eszetekbe jut, szívesen elolvasnám.
Hamarosan menni fogok én is.
Köszi előre is.
Én több szakemberhez is jártam személyes, vagy online terápiára.
Valakinél az életutam elmesélése volt az első pár alkalom, hogy milyen volt a gyerekkorom, milyen volt a szüleimmel, testvéreimmel a kapcsolatom, és milyen most. Milyen a munkám, szeretem-e, jó vagyok-e benne. Milyen a viszonyom a nőkkel. És utána tűztünk ki terápiás célt. De pár alkalommal a terápia kezdete után abbahagytam vele a közös munkát, mert kívülről akarták a terápiámat irányítani mások.
Jelenleginél el kezdtem egy problémáról, és a problémákhoz kötődő érzelmi viszonyokról beszélni. És ezt csináljuk pár alkalom óta. És nincs konkrét terápiás cél.
Én még csak egy hónapja járok, de eddig annyi volt, hogy az első két alkalommal "ismerkedtünk", az első alkalommal nagyjából elmeséltem neki dióhéjban a problémáimat, és az előzményeit, a második alkalommal kb ugyanez volt, csak picit jobban belekérdezett dolgokba, de még mindig nem tudtunk a mélyére ásni. A harmadik alkalomnál egy "tesztet" csináltunk, Dixit kártyákból kellett választanom pár darabot, amik tetszettek, és pár darabot, amik nem, aztán azokat beszéltük át, majd választanom kellett 3 kártyát, ami a párommal való kapcsolatunkat tükrözi, és azokat is átbeszéltük. Utoljára pedig megcsináltam a Rorschach (tintafolt) tesztet. Jövőhéten gondolom megtudom annak az eredményét.
A teszteket egyébként én kértem, nem ő találta ki, pontosabban a második alkalomnál megkérdeztem, hogy lesznek-e ilyen tesztek, mert azokat úgy szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!