Mire számíthatok egy pszichológusnál / pszichoterapeutánál az első alkalommal?
Vannak bizonyos problémáim és úgy érzem, hogy mostmár szükségem van egy szakember segítségére.
Viszont frusztrál, hogy nem tudom pontosan mikre számíthatok, hogy zajlik le….
Szerintem bizonyos kérdésekre lehet, akkor és ott nem is tudnák válaszolni és elkezdenék stresszelni.
Tudnátok abban segíteni, hogy úgymond felkészítő jelleggel adtok kérdéseket, amiket egy szakember feltehet egy konzultáció alkalmával?
Akár olyan oldalakat ajánlanátok, ahol bizonyos szinten önmagamat is megismerhetem és segítene tisztába lenni az énemmel.
Szeretnék valamiféleképpen /felkészültnek/ lenni, hogy jobban átlássam én is magam és a terapeuta is.
Viszonylag sok pénzbe is kerül egy magánrendelés így részben ez miatt is jó lenne ha nem kellene mindent kirángatni belőlem és húzam ezzel az időt.
Köszönöm előre is, ha segíteni tudtok.
Köszönöm a válaszát.
Azonban nem a problémák eltakarása lenne a célom, hanem pont hogy tudatosítása.
Csak szeretném átgondolni jelenleg mit is érzek és mi is az a probléma, ami annyira zavar.
Egyáltalán nem a sebet akarom elfedni, hanem elmondani az orvosnak, hogy is szerezhettem és mi történt.
De néha a pillanat hevében nem jut “eszembe” és bizonyos kérdéseken azét rágódni kell.
Nem a seb elfedése vagy szépítéséért lenne a cél
Igen. Elég szorongó és teljesítmény központú vagyok.
Majd ezekre o felteszi a relevans kerdeseket amik segitenek hogy eszedbe jussonak a dolgok. Ha az elson valami igy sem jut eszedbe akkor majd elmondod a masodikon. Nem kell magazodnod egyébként :D
Természetesen az nem art ha megfogalmazod hogy mi a problema de ezt a sajat szavaiddal tedd. Javaslom egyszer ulj le egyik este kicsit erkezz meg a pillanatba es ird fel hogy miert akarsz szakembert keresni, mi zavar, mit akarsz elerni, mi lenne szamodra hasznos
Rendben. Majd így teszek. 😊
Tud ajánlani pszichológusként esetleg olyan könyveket (vagy esetleg tanfolyam szerűséget), amik az ön és én ismeretet segítik elő?
Olyasmikre gondolok, amik úgy vannak felépítve, hogy az egyén egész kiskori emlékektől/ érzésektől végig a jelen pillanatig és talán a jövő kérdéseit is magába foglalva, vezetve segít az olvasójának feltérképezni önmagát?
Olyasmit keresek, ami körülbelül kérdés-válasz útján vezet el a célig, ami segít feltérképezni mindent az életemben. 😁😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!