Akiknél felnőttként lett diagnosztizálva az asperger-szindróma, hogyan jutottatok el idáig?
Milyen volt a gyerekkorotok, milyen nem mindennapi dolgaitok voltak, és mi volt az a pont, amikor elmentetek kivizsgáltatni?
Ott mi és hogyan történt?
Autizmus alapítványnál voltam gyerekkoromban, akkor nem sikerült a diagnosztizálás. Felnőttként mentem megint hozzájuk, mivel hiába próbáltam állást találni, mindenhol visszautasítottak.
Így megkaptam a diagnózist, sok sok kérdést tettek fel, IQ, EQ teszt és a szüleimet is kérdezgették rólam, milyen voltam kicsiként.
Azóta van állásom, bár nehezen illeszkedem be és elutasítónak érzem magam.
Na igen, ez engem is érdekel, ezért is tettem fel a kérdést részben.
Valamint milyen tüneteitek voltak gyerekként, illetve vannak most, ha leírnátok.
Nő vagyok, és olvastam, hogy eltérő, nem teljesen megegyező a férfi aspergerrel, tovàbbá nehezebben diagnosztizálható.
Viszont amiket erről olvastam, nagyban egyezik.
Gyerekként mindig kilógtam a sorból, 4 évesen olvastam, első osztályban végig unatkoztam, mert tudtam mindent, a többiek meg kínlódtak.
Voltak fura, megmagyarázhatatlan szokásaim, amiket nem tudtak hova tenni.
Nálam az empátia hiánya nem jellemző, de a kommunikációs készségeim kritikán aluliak, beilleszkedési problémáim voltak mindenhol, általános iskolában én voltam a céltábla, akit utálni, ba$ztatni kellett mindig, majd egy idő után agresszív lettem.
Később, középiskolában nem utáltak, de olyan "átlátszó" voltam, mintha ott se lennék kb.
Felnőttként bár a képességeim jók voltak, álláskeresésnél nem kellettem nagyon sehova, mert nem tudom az ilyen helyzeteket kezelni, lefagytam mindig.
Szemkontaktust világéletemben kerültem.
25 éves voltam, mikor apám, a húga, az ő gyerekei, és a nagyapám diagnosztizálták.
Én nem nézettem meg magam, nem foglalkoztam vele, őket meg nem kérdeztem meg, hogy zajlott a dolog.
Most viszont 8 év elteltével nem tudom a szőnyeg alá söpörni, leginkább mert 3 gyerekem van, 2-nél felfedeztek ilyen-olyan eltérést, a vizsgálataik folyamatban vannak. Ez is felmerült, főleg miután említettem, nekem apai ágon mi a helyzet...
Sziasztok!
Én a 2-es válaszoló vagyok.
Az autizmus alapítványnál van fizetős és nem fizetős. Sztem a fizetőst egyből fogadják.
Én mikor kitöltöttem azt a kérdőivet ami fent van a honalapjukon, írtam nem tudok fizetni és lehet ingyen is menni hozzájuk.
Én 3 hónapot vártam, de úgy tudom akár 1 év is a várakozási idő náluk,mivel nagyon sokan kérik a vizsgálatot.
Nos én óvodás koromban nem beszéltem, mikor kezdtem az elsőt, törve beszéltem a magyart. Nagyon könnyen megtanultam mindent, de titkoltam.
Soha, és most sem nézek az emberek szemébe mikor beszélek velük.
Az iskolában kiközösítettek, dobáltak az órán.
Nem tudok hazudni, ami nagyon rossz a munkahelyemen, mert mindent kimondok amit gondolok.
Most is nagyon szorongó vagyok.
Nincsenek barátaim.
Úgyan nem minden aspergeres zseni én sem vagyok az.
Ha vmi vita van a munkahelyemen, nem tudom lerendezni és muszáj a mentorommal beszélnem,hogy segítsen nekem.
Nézd meg az aura egyesületet, ők programokat csinálnak felnőtt autistáknak, de nagyon sok köztük az enyhén fogyatékos autista is, de vannak aspergeresek is.
Az autizmus alapítvány a legjobb diagnosztizáló hely, mert ők nagyon gondosan ellenőrzik a tüneteket.
A Vadaskert sztem egyáltalán nem nézik meg alaposan.
Én is lány vagyok.
6-os!
Számomra nagyon hasznos a válaszod, most egy (szerintem) nagyon hasonló lánnyal ismerkedek. Ő kezdeményezett beszélgetést, nagyon kedves is, de lassan kiderül, hogy ő nem nagyon tűr meg senkit hosszú távon (tehát hajlandó ritkán találkozni, de gyakran már nem, kb. 2 alkalommal havonta). Vegyem megtiszteltetésnek, hogy velem nem szakítja meg a kapcsolatot? Egyáltalán, lehet több ilyenkor a dologból? Kialakulhat mégis kötődés vagy “szerelem” akár más személlyel? Valaki írta fent, hogy van gyermeke. Hogy működik, hogy alakult ki a kapcsolat? Szeretnék helyesen viselkedni… Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!