Hogy bírjam ezt ki?
Figyelt kérdés
Nem tudom mi van velem, ingerült vagyok, emiatt folyton éhes. Folyamatosan eszem, de nem lakom jól. Tegnap vendégségben, anya rám szólt, hogy ne egyek annyit, és nem tudtam normálisan válaszolni, a szomszéd előtt teljesen leégettem magam, úgy hisztiztem, mint egy öt éves. Semmi extra nincs a hétköznapjaiban, de mégis annyira rosszul viselem a stresszt. Járok sportolni, de nem segít. Próbáltam meditálni, de csak felhergel. Olyan mintha rám akarnák erőszakolni a nyugalmat. Nyugodt akarok lenni végre, igen, de nekem senki ne erőszakolja. Úgy érzem, egy végtelen forrás vagyok, amiből az örökkévalóságig tudna áramlani az utálat, az erőszak, a félelem, a sírás. Próbáltam mindent, de semmi nem segít, csak zabálok, meg karcolgatom magam. A szüleim szerint hisztizek, és szedjem össze magam, nincs szükségem pszichológusra, nem mintha, ha lenne meg tudnák fizetni..., azt mondják szedjem össze magam, mert ha nem tudok megküzdeni az egyszerű hétköznapokkal sem, akkor később összetörök az élet alatt. Röhög a vakbelem tőlük, könnyen beszélnek, tanították volna meg, hogyan kezeljem az érzelmeim, persze nem ők születtek egy érzelmileg labilis puhánynak. 16L2021. dec. 13. 22:05
1/8 anonim 

válasza:

Menj el a családorvosodhoz, anyádnak nem kell szólnod, és annak ezeket elmondod, ad beutalót ingyen állami pszichiáterhez. Azt a rendelőt felhívod, kérsz időpontot, hívnak a váróból, felírják a panaszaidat részletesen, aztán már úgy hívnak be a doki szobájába, hogy az ezeket elolvasta. Evészavarod van, a vagdosás meg a borderline-okra jellemző, egyik sem halálos baj, rengeteg ember küzd ezekkel. De érdemes pszichiáterhez menni vele, nehogy nagyobb baj alakuljon ki. Valószínűleg ír valami antidepresszánst, amitől kevésbe leszel stresszes. Befektetni nem fog, mert egyrészt nincs hely, másrészt meg azt öngyilkosoknak tartogatják. Csak egy sima orvosi rendelőbeli beszélgetés lesz, nem fog bántani senki.
2/8 anonim 

válasza:

Az iskolában elvileg kell lennie iskolapszichológusnak, én hozzá mennék.
4/8 anonim 

válasza:

Az iskolapszichológushoz pont nem kell. Éppen azért van, hogy bármelyik tanuló odamehessen hozzá bármilyen problémájával.
5/8 anonim 

válasza:

Ahhoz viszont pont kell szülői engedély hogy pszichiáterhez menjen és receptre kapható gyógyszert adjanak a 18 éven alulinak. Nem lehet csak úgy begyógyszerezni a szülők beleegyezése nélkül.
Meg amúgy sem érdemes egy embert kemikáliákkal tömni, csak végső esetben, ha tényleg mindent végigfuttattak és nincs más megoldás.
6/8 anonim 

válasza:

Állami pszichiátriában nincs analízis, csak a befektetett betegekkel csinálnak hetei egy csoportterápiafélét, az is mondvacsinált. Ingyen pszichoanalízis, ahhoz irtózatos protekció kell. Államiban csak gyógyszereznek, ha több kell, fizess érte...
7/8 anonim 

válasza:

van valami ami ezt a jelenlegi életedben kiválthatta, ami miatt okod lenne erre?
8/8 anonim 

válasza:

Most őrült vagyok, hogy pszichiáterhez kéne mennem? 😨
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!