Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen mentális betegsége...

Milyen mentális betegsége lehet ennek a 16 éves fiúnak? 17/L

Figyelt kérdés
Egy ideje beszélgetek egy fiúval, az elején úgy tűnt hogy segítünk egymásnak, mert mind a ketten rosszul vagyunk lelkileg, azt hittem egy jó barátra leltem, de aztán kiderült hogy mégse. Az elején meghallgatott, próbált segíteni, de aztán egyre kevésbé reagált azokra amiket én írok, folyton az ő gondjairól beszélt, így hát én sem reagáltam többet az övéire, csak mondtam az én problémáimat. Aztán azt vettem észre, hogy ugyanazokat a dolgokat írja le, hogy történtek vele, amiket én mondtam el neki korábban, konkrétan utánozni kezdett mindenben. Aztán visszaolvastam a régi beszélgetéseket, és rájöttem hogy az elejétől fogva ezt csinálta, csak akkor még nem vettem észre és azt hittem hogy tényleg annyi közös van bennünk. Nem túlzok, tényleg minden szavamat elismételi, mintha vele történtek volna azok a dolgok. Azért zavar ez engem, mert én megbíztam benne, ő meg csak majmolt engem,tehát én nem őt ismertem meg, hanem saját magamat az általa leírt üzenetekből. Nagyon kevés olyan dolgot mondott el, ami tényleg vele történt, nem is tudom ki ő. A legviccesebb hogy azt hitte nem fogom észrevenni, és folytatta tovább. Ez annyira gáz a részéről, hogy el is ment a kedvem attól hogy beszélgessünk. Ekkorát életemben nem csalódtam még, mint mikor észrevettem. Milyen betegsége lehet, amiért nem tud egyedi lenni és muszáj mást utánoznia ahhoz hogy megkedveljék? Mondta hogy nincsenek barátai, az elején nem értettem hogy miért, mert szimpatikusnak tűnt, most már értem. Hogy lehet valaki ennyire gáz?

2021. dec. 6. 17:42
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy jó tanulólecke volt neked (bocs, hogy ezt mondom), jól demonstrálja azt, hogy online térben kevés az őszinte ember...

Próbálj a való világban barátkozni.

2021. dec. 6. 17:47
 2/14 anonim ***** válasza:
92%
Már nem azért, de ez az egész inkább egy versenynek tűnik, ami arról szó, hogy melyikőtök tudja jobban sajnáltatni magát.
2021. dec. 6. 17:47
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem csak olyan dolgokról beszélgettünk, mégis állandóan utánzott.
2021. dec. 6. 17:50
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen... csak jobban szereti ha vele foglalkoznak.
2021. dec. 6. 18:01
 5/14 A kérdező kommentje:
Jó, de ez nagyon idegesítő hogy nem lehet elmondani neki semmit anélkül, hogy ne ismételné meg órák/napok múlva.
2021. dec. 6. 18:04
 6/14 anonim válasza:

Vannak olyanok akiknek ez az alap hogy megpróbálja minél jobban sajnáltatni magát ez több szintre mehet, füllent egy kicsit vagy egyenesen hazudik dolgokról, vele minden megtörtént ami mással csak rosszabban vagy hát a te esetedben mivel nem történt vele igazán semmi másoktól veszi el az ötleteket mik történtek vele és hogy hogyan érez. Valószínű amit el is mondott magáról valaki mástól szedte.

Én is picit rosszul állok lelkileg, mert történt egy pár dolog a múltamban szóval, ha szeretnél valakivel beszélgetni írj nyugodtan ^^ (Inkább szeretek másokat meghallgatni szóval nem fogom nyomni a bajaimat a tiéd fölé/elé)

2021. dec. 6. 18:05
 7/14 anonim ***** válasza:

Ilyen emberrel ne barátkozz. Ha szembesíted vele mindent elkövet hogy megmutassa hazudsz, de nem ő. Az ilyen ember beteg.

Kerüld el mert tönkre tesz. Lehet ezt ő úgy éli meg hogy amúgy jót tesz veled.

Vannak emberek akik szándékosan vagy nem szándékosan de akkor érzik kicsit jól magukat ha ártanak másoknak. Soha se boldogok, de őket ez élteti. Szakítsd meg vele a kapcsolatot ha nem akarod hogy tönkretegyen.

2021. dec. 6. 18:13
 8/14 A kérdező kommentje:

Még annyit hogy bármilyen tulajdonságomról beszélek neki, már rögtön ugyanazok a tulajdonságai vannak neki is.

És egyszer rákérdeztem hogy miért ismételi meg amit egyszer én mondtam neki, errefel azt válaszolta hogy így fordítva igazabb.

2021. dec. 6. 18:17
 9/14 A kérdező kommentje:

18:17

Igen, minden szavamat kifordítja hogy végül neki legyen igaza és végül én legyek a hazug.

Talán tényleg jobb lenne ha megszakítanám vele a kapcsolatot.

2021. dec. 6. 18:19
 10/14 anonim ***** válasza:

Élőben az ember nagyon máshogy kommunikál.

Neten jobban elengedi magát, és ha kicsit is fura a stílusa arra rátesz egy lapáttal, pedig lehet élőben egy normális embernek tartanád. Következmények nélkül átszakadnak a gátak.

Manipulál, a semmiért. Neki így jó. Azzal em foglalkozik hogy neked jó -e bármi. Nem tartozik az érdekei közé. Narcisztikus jelleg. Ezek az emberek érdek emberek. Nekik a barátnő is érdek, az az érdeke hogy megfeleljen a társadalmi elvárásnak és gyereke legyen pont. Nagyon óvatosan az ilyen emberekkel. Arra születtek hogy mások életét megnyomorítsák.

Óvatosan és ésszel. Ha neked nem jó akkor engedd el.

Szerintem akkor jó 2 ember között a kapcsolat ha mindegyiküknek jó, Mindegy hogy milyen neműek vagy baráti vagy több. Ha segítség kell segít, és nem elérhetetlenné válik meg hárít. A halott virágot ne öntözd.

2021. dec. 6. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!