Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichoterapeuténak mennyi...

Pszichoterapeuténak mennyi idő múlva kell fix terápiás szerződést adnia terápiás móddal céllal és várható időkerettel?

Figyelt kérdés

Vagyis mennyi idő múlva kelle előálljon a fix dolgokkal? A problémámra milyen terápiát vet be, mennyi iőd alatt várható a változás stb-röviden terápiás szerződés.

Mert az ikszedik alkalmom túlvagyok és fel se merült a szerződés. Nem ez az alapja mindennek? Addig minden csak mese habbal, üres duma a semmiről.

2021. dec. 5. 11:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Vagy te buktál egy csomó pénzt, nézőpont kérdése.
2021. dec. 6. 18:39
 12/20 anonim ***** válasza:
0%

"Vagy te buktál egy csomó pénzt, nézőpont kérdése."

Hagyjad már a szart. És ha még 10x ennyi ideig jártam volna hozzá nulla eredménnyel mennyi pénzt buktam volna, hm?

Még jó hogy kitáncoltam pár alkalom után.

2021. dec. 6. 18:58
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Ha új páciens érkezik hozzám pszichoterápiára, akkor alap, hogy: tájékoztatom arról, hogy az első 3-5 ülés ismerkedés jellegű, azaz általános állapotfelmérést csinálok, felmérem, hogy igényel-e akut vagy gyógyszeres kezelést, feltérképezem a múltját és a nehézségeit, megbeszéljük, hogy miben szeretne változást tapasztalni, milyen problémával szeretne dolgozni. Az interjút követően tisztázzuk a terápiás célokat, és amennyiben folytatni akarja a kezelést, akkor szerződést kötünk (ez történhet szóban és írásban is), ami magában foglalja az ülések időtartamát és ütemét, bizonyos szabályokat (pl. lemondási határidő).

Az nem igaz, hogy a terapeuta nem látja a kezelés várható időtartamát, fel lehet mérni, hogy rövid vagy hosszú terápiára van szükség, ahogy azt is, hogy milyen típusú terápiát kell alkalmazni (szupportív, kognitív, analtikusan orientált).

2022. febr. 11. 22:17
 14/20 anonim ***** válasza:
Aki lepontozott, az megindokolná, miért tette? Érdekelne.
2022. febr. 12. 00:52
 15/20 anonim ***** válasza:
54%
Hát én megindokolom: tartalmilag helytálló is, amit mondasz, de totálisan kizártnak tartom, hogy a gyakorit pszichoterapeuták és klinikai szakpszichológusok látogatják és válaszolgatnak. Tehát én az első tagmondatodat, azon belül is a "hozzám" szót pontoztam le.
2022. febr. 12. 08:36
 16/20 anonim ***** válasza:
15: szerinted a pszichoterapeuták nem emberek, vagy pontosabban, különlegesebbek másoknál? Én pszichoterapeuta jelölt vagyok, mégis feljárok időnként a gyakorira, most épp covid-szabadságon vagyok, ezért nincs is ennél jobb elfoglaltság az unaloműzésre.
2022. febr. 12. 16:08
 17/20 anonim ***** válasza:
Igen, 16-os, agyilag színvonalasabb emberek az átlagnál, és az ő képességükkel nem egy ilyen oldal a megfelelő unaloműzésre. Mért, te klinikai szakpszichológus vagy szakorvos vagy? Ezt nehezen tudom elképzelni.
2022. febr. 12. 16:12
 18/20 anonim ***** válasza:
17: tehát szerinted a magasabb intellektus kizárja annak a lehetőségét, hogy szabadon böngésszek a neten? Mi is emberek vagyunk, persze ezt nehéz (és nem is szükségszerű) megérteni a páciensnek, mert a mi személyünk a terápiás térben pusztán egy projekciós platform, a velünk való kapcsolat pedig mesterséges. De a rendelési idő után ugyanúgy hazamegyünk, ugyanolyan átlagemberként funkcionálunk, mint bárki más. Bár a könyvespolcom tele van a Lélekelemzés összes számával, mégsem azzal stimulálom magam éjjelnappal. Betegszabin vagyok, omikronos lettem, úgyhogy ezen a héten netflix sorozatokat néztem, pizzát rendeltem és feljöttem a gyakorira, igaz ide pont véletlenül keveredtem, alapvetően politikát szoktam olvasgatni. Remélem, hogy ezzel most felsértettem azt illúziót, amit a pszichoterapeutákról dédelgetnek a nem szakmabeliek.
2022. febr. 12. 16:35
 19/20 anonim ***** válasza:
Akkor te vagy az egyetlen ezen az oldalon ebben a műfajban. De nem válaszoltál a képzettségedre vonatkozó kérdésemre. Van egy szint, ami alá egy magasértelmiséginek nem kéne menni. (A netflix meg a pizza nincs alatta) (Én is értelmiségi vagyok, de nem győzöm szidni magamat, hogy magasröptű irodalom helyett függőként itt múlatom gagyi módon az időmet.)
2022. febr. 12. 16:45
 20/20 anonim ***** válasza:

"Van egy szint, ami alá egy magasértelmiséginek nem kéne menni." Pedig milyen jó dolog egy anonim oldalon kötöttségek nélkül politizálni, nyilvánosan és ismerősök előtt nyilván visszafogom magam, szépen, csendben azonosulok a politikai trendekkel, vagy passzív maradok a diskurzusban. Egyéb gyakoris kategóriákra amúgy nem vagyok kíváncsi.

Én még évekkel ezelőtt kinőttem abból a nárcisztikus elvárásból, hogy csak szakirodalmat olvashatok. (Szakorvos vagyok egyébként).

2022. febr. 12. 17:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!