Egy kontrollmániás és egy depedens "szerelmétől" mi várható nagyjából? Hogyan kell ezt elképzelni?
Mi az a dependens?(rákereshetnék de a nézőpontod-véleményed érdekelne).
Amúgy előljáróban annyit, hogy senki életét nem irányíthatod, nem mentehed meg önmagától...(bármennyire is fáj vagy a dolog és szereted az illetőt).
Én mindig azt tanácsolom, hogy nem kell belemenni ilyesmibe, mert az egész életed az ő bajának lesz alárendelve.
Aki dependens és kontrollmániás, az ráadásul aktívan bele is szól kb. mindenbe, féltékenykedik, rabláncon tart, és minden percedet "tematizálja" a saját problémájával.
Vannak, akik úgy érzik, hogy majd ők "megjavítják", "megmentik" a párjukat, de hacsak nem pszichológusok, ez inkább elpazarolt, keserű éveket jelent, majd a szakítás után sokszor zaklatást, erőszakot és tragédiákat.
Tudom, hogy eléggé kiéleztem, de ezek valós kockázatok lehetnek. Beteg emberrel nem nagyon lehet egészséges kapcsolatot fenntartani.
Elég beteg kapcsolatban, de ellennének.
A kontrollmàniàs úgy tudnà irànyítani a dependenst, hogy az nem hagynà el soha. Függne tőle és fél az elhagyatottsàgtól. A kontrollmàniàs meg kb bàrmeddig elmehet így.
1# Egy pszichiátriai kórképnél nem nézőpontvélemény van, hanem tények. A tüdőgyulladás se egyéni értelmezés kérdése.
3# Igen, az egyik depedens, a másik kontrollmániás.
Ez ennyire nem egyszerű. Tünetkeveredés van, eltérő kórlefolyàssal. Mindez ugyanannal a betegségnél.
Kontrollmàniàs elnevezés pedig nincs. Ez egy betegség tünete lehet. Innentől a kérdésed relatív, attól függ ki hogyan értelmezi a kontrollmàniàt. Tàrsíthatod nàrcisztikushoz, antiszociàlishoz, kivetített kényszerbetegséghez.
Konkrét vàlaszhoz konkrét kérdés kell. Amúgy meg nem szakember itt senki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!