Az MBTI teszteknek van tudományos alapja?
Ennek nem tudományos alapja van.
Nekem ez a cucc olyan eredményt adott amiben teljesen magamra ismertem és a személyiségedről egy csomó mindent bírsz olvasni.
Szerintem ha érdekel nézz rá mert elég állat.
A pszichológia úgy, ahogy van, sikamlós lejtő. Nem egy egzakt tudomány, mint mondjuk a fizika, vagy a kémia. A személyiségelméletek, az MBTI-vel együtt pedig még a pszichológián belül is kétes dolgok.
Amennyi bizonyos, hogy nem totál bullshit és maszlag, de bőven nem is egzaktul bizonyított tudományos elmélet.
#4:
Én jópár ismerősömet, családtagomat egyértelműen be tudom sorolni MBTI típusokba. Az más kérdés, hogy elég alaposan elmélyedtem a témában, illetve jó megfigyelő vagyok. De amit weboldalakon általános leírásként adnak az MBTI-típusokról, az valóban nem mond sokat, és tényleg horoszkóp jellegű.
A teszt és az MBTI modell két különböző dolog.
A tesztek és a hozzátartozó típus leírások elég gagyik. Az MBTI C.G.Jung Lélektani típusok című művén alapul. Van reális alapja a tapasztalatom szerint ha egzaktul nem is bizonyitható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!