Hogyan tehetném le az alkoholt? Milyen módszerek vannak? Olvassad el!
Sziasztok!
25 éves férfi vagyok. Van párom és most várom első gyermekem. Nagyon boldog kapcsolatban élek, és egyik álom munkahelyem van. Magamat kicsit önbizalomhiányosként ítélem meg.
Problémám az, hogy sajnos egyre többet iszok alkoholt, amiről tudom, hogy nagyon rossz. Oka talán az, hogy amikor iszok, minden könnyebbnek tűnik, és "butább" leszek... Viszont gyűlölöm ezt, és véget akarok vetni ennek, de sajnos hazafelé mindig sikerül 1-2, vagy akár 3 doboz sört meginnom. Ez már kb. 4 hónapja megy, és szenvedek tőle, mert mindig elhatározom, hogy soha többé, de végül mindig iszok. Ez még csak sör, tudom, de nem akarok tovább menni. Le akarok szokni róla.
Van valami tippetek, hogy hogyan lehetne ezt kiiktatni, leszokni róla?
Előre is nagyon köszönöm a válaszokat!
Na, igen... A két véglet szokta alkohlistává tenni az embereket: a jómód és az átlagon felüli kereset, hitelek, rossz házasság stb...
Az a durva, amikor azt látom, hogy valaki már reggel a 6.45 - kor induló vonaton issza a dobozos sört...
Nekem egy haverom úgy szokott le a sörről, hogy elkezdett konditerembe járni! Így tudatosan elkezdett figyelni a helyes életmódjára is! A sört is letette!
Nem jobban hangzik, ha az ember munka után a "kőműveskoktél" helyett konditerembe megy?🙂
Persze, választhatsz más mozgásformát is, de a sport mindig segít a káros szenvedélyekről való leszokásban!
Egyáltalán nem biztos, hogy továbbmennél. Én is a te korodban kezdtem el sörözni (ez azt jelenti, hogy nyáron mondjuk 3 liter, maradék 9 hónapban 2-3 liter). Az a fő kérdés, hogy megszeretted a sör ízét, azért iszod és elég 2 max. 3, vagy az alkohol hatása "tetszik". Ha az első, akkor nincs gond.
Hazafelé, melóból? Még nincs kint a gyerek, ha megjön, az is segít, mert választanod kell, hogy vagy a sört fogod a kezedbe, vagy a gyerekedet.
Ha akkor is a sör lesz a fontosabb, akkor ráléptél a lejtőre, ez esetben hiába írunk bármit is, neked kell letenni.
Nekem elegem lett belőle, neked is eleged lesz
Meg aztán érződik, hogy gyengíti az erőnléted, stb. ez meg aztán a gyereknek sem jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!