Öngyilkosság gondolata?
10# Ez a te ostoba hozzáállásodat tükrözi... Képzeld el, hogy egy normális családban a szülők törődnek a gyerekük mentális egészségével, és a családtagok igyekszenek kölcsönösen segíteni egymásnak. Már a meghallgatás is sokat segít, mert az illető érzi, hogy van hova fordulnia, nincsen egyedül, ha valamilyen súlyosabb problémája adódna... Egy ideális szülő gyerek viszony, olyan mint amit a 9-es válaszoló is leírt. A gyerek el meri mondani a szülőknek az érzéseit, nem szégyelli és rejtegeti őket... Mi az, hogy tudnia kellene kezelni? Ilyen problémák esetén alap, hogy szakember segítségét kell kérni. Ideje lenne felfogni, hogy a mentális betegségek is képesek ugyanannyi - vagy akár még több - kárt okozni, mint a testi betegségek.
(8#)
Nekem ez a gondolat segít mostanában, már nem tudom hol olvastam: "Az öngyilkos nem akar meghalni, csak nem tud így élni".
Számomra valami olyasmi üzenete van, hogy akkor meg kellene keresni, hogy hogyan vagy hol tudnék élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!