Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkosság gondolata?

Öngyilkosság gondolata?

Figyelt kérdés
Sokat szorongok és öngyilkosság gondolataim vannak ezt hogyan mondjam meg a szüleimnek? Többször próbáltam de nem merem!

2021. nov. 24. 19:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

10# Ez a te ostoba hozzáállásodat tükrözi... Képzeld el, hogy egy normális családban a szülők törődnek a gyerekük mentális egészségével, és a családtagok igyekszenek kölcsönösen segíteni egymásnak. Már a meghallgatás is sokat segít, mert az illető érzi, hogy van hova fordulnia, nincsen egyedül, ha valamilyen súlyosabb problémája adódna... Egy ideális szülő gyerek viszony, olyan mint amit a 9-es válaszoló is leírt. A gyerek el meri mondani a szülőknek az érzéseit, nem szégyelli és rejtegeti őket... Mi az, hogy tudnia kellene kezelni? Ilyen problémák esetén alap, hogy szakember segítségét kell kérni. Ideje lenne felfogni, hogy a mentális betegségek is képesek ugyanannyi - vagy akár még több - kárt okozni, mint a testi betegségek.

(8#)

2021. nov. 24. 20:23
 12/16 A kérdező kommentje:
Jó a kapcsolatom a szüleimmel de mégse vagyok képes erről beszélni de ez már néha az egyetem előtt is előfordult főleg stressz helyzetben az öngyilkosság gondolata.
2021. nov. 24. 20:24
 13/16 anonim ***** válasza:
Kérdező itt három lehetőség van. 1) Erőt gyűjtesz és elmondasz a szüleidnek valami hasonlót, amit a 8-as válaszomban írtam. 2) Leírod nekik egy papírra és odaadod. 3) Önállóan foglalsz időpontot a területileg illetékes pszichiátriai gondozóba és beszélsz egy pszichiáterrel. + 1: Felkeresed az egyetemi pszichológust, és tanácsot kérsz, hogy szerinte hogyan kellene ezt a problémát kommunikálnod a szüleid felé. És ha már ott vagy, akkor elmondod neki a tanulással kapcsolatos problémáidat, hátha van valamilyen hasznos javaslata.
2021. nov. 24. 20:31
 14/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a tanácsokat remélem hamar túl leszek ezen a nehézségen.
2021. nov. 24. 23:15
 15/16 anonim válasza:

Nekem ez a gondolat segít mostanában, már nem tudom hol olvastam: "Az öngyilkos nem akar meghalni, csak nem tud így élni".

Számomra valami olyasmi üzenete van, hogy akkor meg kellene keresni, hogy hogyan vagy hol tudnék élni.

2021. nov. 27. 17:20
 16/16 A kérdező kommentje:
15# ez nálam is így van nem meghalni akarok de mégis erre tudok gondolni mert a stressz helyzet elő idézi nálam az hogy ez pl. lehet depresszió vagy sem az egy másik kérdés.
2021. nov. 27. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!