Öngyilkosság gondolata?
Figyelt kérdés
Sokat szorongok és öngyilkosság gondolataim vannak ezt hogyan mondjam meg a szüleimnek? Többször próbáltam de nem merem!2021. nov. 24. 19:53
1/16 BigZolee válasza:
és mi az oka? mert biztosan van valami oka ennek.
2/16 A kérdező kommentje:
Igazából stressz helyzetben jön elő illetve amióta egyetemre jöttem sajnos nagyon nehezen megy a tanulás és ezért mindig szorongok.
2021. nov. 24. 19:58
4/16 anonim válasza:
Minden egyetemen van pszichológus én úgy tudom. Keresd fel, pont ezért van!
5/16 A kérdező kommentje:
De-BTK nem arról van szó hogy nem tudok semmit csak sokszor magolni próbálok ami még középsuliban jobban müködött itt már nem annyira
2021. nov. 24. 20:03
6/16 anonim válasza:
Az öngyilkosságon idönként mindenki elmereng különböző behatások miatt. De nem mindegy a mérték. Ha a halál, elmúlásod gondolata nyugalmat okoz, akkor baj van. Depresszió.
7/16 anonim válasza:
Ez sokkal nagyobb teher, nem veled van a gond, mondhatni természetes. Súlyemelő is a határait feszegeti a nagy súllyal, kicsi már megy... ugyanez, csak szellemi kihívás az egyetem a középsulihoz képest.
8/16 anonim válasza:
Csak őszintén. "Anya, apa. Segítséget szeretnék kérni. Mióta egyetemre mentem, nagyon nehezen megy a tanulás, ezért egyre többet szorongok. A szorongás sokszor már elviselhetetlen, mostanában öngyilkossági gondolataim is vannak. Úgy érzem, hogy ezt egyedül nem tudom megoldani, ezért jobb lenne, ha szakemberhez fordulnék. Tudnátok nekem ebben segíteni?"
Minden egyetemnek van tanácsadó központja vagy pszichológusa, akihez pár alkalommal ingyenesen fordulhatnak a hallgatók. Javaslom, hogy nézz utána ennek a lehetőségnek.
9/16 anonim válasza:
Nem tudom milyen viszonyod van a szüleiddel, de én bármikor elmondanám nekik ha így érzek. Ne aggódj ilyen dolgokon mint az egyetem, ezek csak átmeneti dolgok, nem fogsz oda járni örökre előbb utóbb túl leszel rajta.
10/16 anonim válasza:
Oké, őszinteség...
De képzeld már el azt az apát, anyát aki i-10 óra munka után, fáradtan ezt hallja otthon. Nem kisgyerek ezeket tudni kellene kezelni. Kell fölöslegesen bsztatni a szülőt, kérdem én!?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!