Van itt olyan, aki evészavarral küzd?
Szeretném, ha mesélnétek a betegségetekről.
Mi a betegséged?
Hány éves vagy és milyen nemű?
Hány cm/kg vagy?
Mióta tart az állapotod?
Hogy néz ki az átlag napi étkezésed?
Hogyan éled meg lelkileg ezt az egészet?
Én bulimiás vagyok egyébként, sajnos elég régóta.
Bulimia
25/L
171cm/43kg, legalacsonyabb súlyom 37kg volt (a súlyommitt anorexiával diagnosztizálnak mindig, pedig ez bulimia. Napi akár 10-15X is hányok.. Gyűlölöm, de le sem tudok állni... Ha más nincs, akkor magában a zsemlemorzsát is megeszem kb csak hogy hányhassak... )
Kb 10 éve tart, jobb és rosszabb állapotokkal.
Borzalmasan élem meg, gyűlölöm és mindenhogy próbálok megszabadulni tőle..
Nekem evésrohamaim vannak, csak a szénhidrátot kívánom. Ezzel a fő probléma az, hogy meghatározott mennyiségű és típusú szénhidrátot vihetek csak be, mert inzulinrezisztenciám van, és ha nem akarom, hogy cukorbetegséggé váljon idővel, akkor be kell tartanom a diétát. Ehhez képest rendszerint vannak olyan napjaim, hogy estig jól eszem, utána pedig beviszek 3-5ezer kalóriát.
25 éves, lány vagyok. 52 kg voltam eddig, most az utóbbi hetek zabálásai felvittek 55-re..
Nagyjából 2 éve tart ez.
Lelkileg borzasztó, mert egyrészt undorodom a tükörképemtől, a hasamtól, a combomtól stb. Másrészt tudom, hogy az egészségemmel játszom amellett, hogy ebből könnyen elhízás is lehet, és irtó nehéz egy-egy ilyen roham után feldolgozni, hogy ismét az egészségemnek ártottam.
Hálistennek nem vagyok diagnosztizálva, régen anorexiás voltam (15 voltam talán), most ednos-om van. 17 éves lány vagyok. 163 cm, a súlyom 54 és 58 közt ingadozik már egy éve, ezelőtt voltam kevesebb, de direkt nem mértem, mert féltem. Olyan 49 körül lehettem max. Napi 1000 kalória körül eszem. Néha 2000. Néha zabálok, néha koplalok. Már beleőrülök. Ezzel a sz.rral vesztegetem a tini éveimet. Egész nap az evésen kattog az agyam.
Testképzavarom van 12-13 éves korom óta, fogalmam sincs, valójában hogy nézek ki. Undorodom magamtól, vagdostam is régen, azzal is elrondítottam magam. Kb. 2 hónapja tiszta vagyok, legalább ez az egy pozitívum van az életemben.
Mindenkinek jobbulást kívánok, és hogy minél előbb gyógyuljon.
Túlevés, binge eating
Kevésbé ,,népszerű" evészavar, de egyáltalán nem könnyű.
Sajnos a családomtól gyermekkorom óta azt hallgatom, hogy kövér vagyok, egyek kevesebbet, holott mióta az eszemet tudom, sportolok, illetve vékony voltam. A folyamatos beszólások után már nem láttam magam annak, így tesképzavaros lettem. Ekkor koplalásba kezdtem, nagyon soványra fogytam. Amint kierültem abból a közegből elkezdtem enni. Még ekkor sem voltam elhízva, azonban nem láttam milyen csinos is vagyok valójában, ezért diétázni kezdtem. Eleinte tartottam egy-egy csalónapot, ami egy borzasztó körforgássá vált. Az ételek számomra jók/rosszak. Nem tudok megállni egy falat/adag "rossz" ételnél, minden mindegy alapon többet eszem, míg végül már rosszul vagyok. Azóta rengeteget híztam, majd fogytam, majd megint híztam. Most pedig nagyon szeretnék lefogyni, de nem tudok kilépni ebből a körforgásból. Aki benne van ebben, az tudja hogy nem elég a vasakarat. Nem akarom, hogy egész életemben diétás és hízós periódusok váltakozzanak, csupán szeretném megtalálni az egyensúlyt. Amikor diétázom mániákusan teszem, ezért félek, hogy egyre mélyebbre csúszok a gödörben. Van, amikor alig eszem valamit, ekkor boldog vagyok, hogy lapos a hasam. Bűntudatot érzek az evéstől. Néha csak úgy random elsírom magam. Utálom az életem és amit a tükörben látok. Mindeközben sportolok, úgy teszek mintha minden rendben lenne, mintha elégedett lennék magammal.
Egyszóval borzasztó.
Jelenleg 160/75 N
Egy évvel ezelőtt 64
Két évvel ezelőtt 84
Bulémia
3 éve
18/L
Napközben semmit nem eszek szinte este pedig általában kajaroham amit ki is hányok😞
48kg vagyok jelenleg
Járok pszichológus stb igazából vannak jobb időszakaim próbálok változtatni de valami kiváltó ok mindig van amitől "visszaesek"
Kitartást mindenkinek aki pedig szeretne beszélni bármiről nyugodtan írjon válaszolni fogok!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!