Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Káros, hogy mindenben az...

Káros, hogy mindenben az apámra akarok hasonlítani és nincsenek önálló terveim?

Figyelt kérdés

Nem arról van szó, hogy édesapám a saját képére akart formálni, hanem arról, hogy nem tudok magamnak más utat elképzelni. Azt az egyetemet végeztem, amit ő, azokat az idegen nyelveket tanulom, amiket ő, azon a hangszeren tanulok, amin ő.

Valódi különbség közöttünk annyi, hogy én szeretek emberek társaságában lenni és utazni, ő pedig egyiket sem szerette, illetve ő szerette a sci fi könyveket, űrkutatást engem meg nem hoz lázba. De összességében tényleg azt vettem észre, hogy minden erőmmel azon voltam és vagyok, hogy olyan legyek, mint ő.

Ez káros és változtassak valamin, vagy rendjén van ez?

25f

2021. nov. 8. 19:39
 1/4 anonim válasza:
Ennyi idősen elég baj
2021. nov. 8. 19:41
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy gyanazt tanultad, mint ő, még a saját életed kell élned.
2021. nov. 8. 19:48
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ezeket is szereted csinálni akkor nem baj, és mint látszik különbségeket is felvállalsz. Én is hasonló munkakört tanulok mint a szüleim, bár velük ellentétbe nekem nem ez a végcél, csak egy lépcsőfok, ami hasznos abban is ami engem érdekel.
2021. nov. 8. 20:14
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem "járt utat a járatlanért el ne hagyj" alapon csinálod ezt. Ő már végigzongorázta ezt, a világban életképesnek bizonyult a taktika, nem járhatsz hát rosszul te sem vele. Nincs bizonytalanság, legalábbis olyan érzést kölcsönöz valameddig.

Fiú rokonom ugyanígy tesz. Otthonosan, magabiztosan mozog is ezen az ismert pályán, bármi mást ami kívül esik rajta, azonban nem indul el felderíteni. Olyan ez kicsit, mint valami személyes, mélyen gyökerező túlélési mechanizmus. Minden erővel védekezni az ismeretlen = kockázatos, veszélyes ellen. Példálózni csak az ő esetével tudok, nála beválik ez. Kiismerhető körülmények között él, már ismert és bevált módszereket alkalmazva, és ő ki is maxolja ezen belül a lehetőségeit. Meg merem kockáztatni a kijelentést, hogy ő még önazonos életet is él mindeközbe.

Téged gondolom pont ez foglalkoztat. Önazonos vagy-e, vagy csak édesapád lenyomata? Ezt szerintem csak minél több tapasztalás útján tudhatod meg: kipróbálva minél több dolgot, eldönteni, mibe illeszkedik bele leginkább a mostani te, aztán alkalmazni az újat, kiszórni a régit.

De ha amúgy nap mint nap szalonképes ez a "túléléses" mintakövetés, mi szégyelnivalód volna benne? Csomóan ismert minták alapján boldogulunk a nagyvilágban.

2021. nov. 8. 20:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!