Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen negatívumokkal jár az,...

Milyen negatívumokkal jár az, a szervezetemre, ha én minden hétvégén 1szer be ittasodok, valamint ekkor elszívok egy féldoboz cigit?

Figyelt kérdés

21éves vagyok.

Lassan 2hónapja járok minden hétvégén egy-kettő bár-ba, ahol nagyon sok emberrel össze barátkoztam, és nagyon szeretem ott eltölteni az éjszakáim... élvezni szeretném az életem, és 20év mulva úgy szeretnék vissza emlékezni a mostani énemre, hogy igenis élveztem az életem...

Átlagosan szombat este 21-től vasárnap reggel 4-ig tart...

És végig kizárólag csak sört szoktam inni, mást nemis igen kívánok... nagyon ritkán whiskey bomba, de az ritka...

Egy éjszaka latt nagyjából 2-4litert szoktam meginni...

Próbáltam, úgy be menni, hogy nem iszok semmit... de mint addig, amíg nincs a szervezetemben legalább 2üveg sőr, addig nem tudom élvezni a bulit... viszont mind ezek után mindenkivel beszélgetek, jól szórakozok, és még több sör után táncolok is...

És persze ha iszok, akkor megjön a kedvem a dohányzáshoz is... én józan állapotomban soha nem kívánom a cigit... el sem tudnám magam képzelni dohányosként... de ha iszok, akkor meg az az érzésem támad, hogy nem bírom ki cigi nélkül... elkell szívjak 1-2szállal...

A lényeg, hogy tudom hogy ez így nem egészséges, és változtatnom kellene ezen...

De mielőtt még lemondanám a meghívásokat 1-2hétvégére, ami minden héten szokott lenni... szeretném tudni, hogy mennyire lehet káros ez az életmód önmagamra tekintve...

Mennyire káros a sör?

Valamint a cigi azt tudom, hogy káros, de így hogy heti 1szer szívok féldobozzal, úgy mennyire káros?

Heti 4napot edzek, és feltételezem az edzésemre is kihatással van...

2021. nov. 7. 22:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Elvezd az eletet, ennyi belefer szerintem hiszonevesen.
2021. nov. 7. 22:31
 2/3 anonim ***** válasza:
A sör kevésbé problémás, de a cigi az annál inkább. Annak nagyobb következményei lehetnek, mint hogy megiszol hetente pár sört. Az folyamatosan roncsolja a tüdődet, és 15 év a teljes regeneráció. A sört is mértékkel kell. Amikor beteg vagy 20 év múlva, ami erre vezethető vissza, akkor nem fogsz olyan jó ízzel visszaemlekezni rá.
2021. nov. 7. 23:12
 3/3 anonim ***** válasza:

Szerintem a legnagyobb gond nem a cigivel és a piával van, hanem azzal, hogy ez “kelleni” fog egy idő után. Látszik, hogy már most úgy beszélsz az egészről, mint a tökéletes helyzetről, ami nagyon könnyen fog átcsapni függőségbe.

Érdemes lenne nagyon célzottan megpróbálkozni azzal, hogy keresel olyan barátokat (is), akikkel nem csak iszol és bulizol. Próbálj meg tartalmas élményeket kialakítani a mindennapokban is és ne legyen az, hogy “csak alkohollal tudsz annyira ellazulni, hogy jól érezd magad”.

2021. nov. 8. 02:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!