Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kinek milyen antidepresszáns...

Kinek milyen antidepresszáns vált be?

Figyelt kérdés

2021. nov. 2. 21:05
 1/9 anonim ***** válasza:
0%
Semmilyen! Hamar hozzá lehet szokni aztán egyre több kell, leállni meg nagyon nehéz róla! Bele se kezdj!!!
2021. nov. 2. 21:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Nekem szednem kell a mentális szarjaim végett, csak kíváncsi voltam kinek melyik az ami bevalt
2021. nov. 2. 21:53
 3/9 anonim ***** válasza:
Scippa:) Modern antidepresszánsok egyike, kevés mellékhatással.
2021. nov. 3. 00:17
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Első, te nem az antidepresszánsokra hanem a nyugtatókra gondoltál. Ég és föld a kettő.

És igen, nekem is a Scippa vállt be!

2021. nov. 3. 15:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Citalopram 20 mg. De ahogy megnéztem a Scippat ugyanaz az enyém hatóanyaga is. Illetve a Scippában csak a hatásos izomer van, az enyémben meg 50%-50% két izomer.
2021. nov. 3. 18:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, ez mit jelent pontosabban? Mi a különbség a kettő hatása között?
2021. nov. 5. 14:27
 7/9 anonim ***** válasza:

Szia 6-os ezek térizomerek, a természetben is úgy van általában, hogy többféle izomer közül egy hatásos. Például E vitaminál a D-alfa-tokoferol. De mesterségesen gyártva 8 izomerből áll, így DL-alfa-tokoferolként tüntetik fel a címkén. Ennek biológiai értéke 74%-os a D-alfa-tokoferolhoz képest.

Amikor gyártják a citalopramot, akkor kétféle enantiomer (térizoméria egy fajtája) keletkezik. Az escitalopramban 100% csak az egyik van. Abból 10 mg, ugyanaz mint Citalopramból 20 mg, utóbbinál a két izomer 50-50%-os elegye van benne.

[link]

Én csak a Citalopramot használtam eddig, Sandoz márka 20 mg (9 éve szedem). Egyszer nem volt és adtak Citalopram-Ratiopharm-ot, az lehet csak beképzelem, de kevésbé volt jó.

Escitalopramot nem próbáltam. Az számít a modernebbnek.

[link]

2021. nov. 5. 15:27
 8/9 anonim ***** válasza:

Itt egy magyar leírás

[link]

2021. nov. 5. 15:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszi!
2021. nov. 7. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!