Úgy érzem, hogy segítségre van szükségém, a lelki problémáim legyőzéséhez, hogy érdemes ezt kezelni?
Egyre rosszabb az állandó hangulatom, és nagyon nehezen tudok belőle kizökkenni, általában az sem tart sokáig. Érzem, hogy nem jó irányba halad a mentális egészségem, és nem tudom, hogyan lendüljek ezen túl, viszont nem szeretném a problémát "a szőnyeg alá söpörni".
Szóval az első gondolatom az volt, hogy baráttal megbeszélem a dolgot, egy nagyon jó barátnőm van, akivel úgy érzem, hogy meg tudnám ezt beszélni, de amikor elmeséltem neki a problémát, nem tudta átérezni a helyzetet, amit nyilván teljesen meg tudok érteni, mert aki még nem volt hasonló helyzetben, nem tudja, hogy ez milyen, ugyan így jártam a párommal is, tehát azt hiszem, ez a megoldás nekem nem megfelelő. Gondoltam rá, hogy elmegyek pszichológushoz, viszont nemrég költöztünk külön, és ezt egyelőre sajnos nem engedhetjük meg magunknak.
A következő opció ami felmerül az, hogy elméletileg TB-n keresztül is el lehet jutni pszichológushoz, viszont nem tudom, hogy ez egész pontosan hogy zajlik. Illetve, ha minden igaz, ezt a háziorvos tudja kezdeményezni, viszont kicsit zavaros számomra, hogy csak úgy bemegyek, és azt mondom neki, hogy igazából nem vagyok beteg csak nagyon rosszkedvű...
Úgy gondolom, hogy a harmadik megoldás már lehet, hogy működőképes lenne, csak érdekelne, hogy másoknál ez hogyan zajlott és mik a tapasztalatok.
21/L
Menj el a területileg illetékes családsegítő központba! Ott is kérheted pszichológus segítségét ingyen, még a háziorvos se kell hozzá.
Nem tudom, hogy egyébként a TB támogatott pszichiátria rendelésre kell-e beutaló, de ott inkább csak gyógyszert írnak fel.
Ha meg akarod beszélni a problémáid szakemberrel, akkor családsegítő, esetleg ifjúsági iroda, amit keresned kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!