Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Úgy érzem, hogy segítségre...

Úgy érzem, hogy segítségre van szükségém, a lelki problémáim legyőzéséhez, hogy érdemes ezt kezelni?

Figyelt kérdés

Egyre rosszabb az állandó hangulatom, és nagyon nehezen tudok belőle kizökkenni, általában az sem tart sokáig. Érzem, hogy nem jó irányba halad a mentális egészségem, és nem tudom, hogyan lendüljek ezen túl, viszont nem szeretném a problémát "a szőnyeg alá söpörni".

Szóval az első gondolatom az volt, hogy baráttal megbeszélem a dolgot, egy nagyon jó barátnőm van, akivel úgy érzem, hogy meg tudnám ezt beszélni, de amikor elmeséltem neki a problémát, nem tudta átérezni a helyzetet, amit nyilván teljesen meg tudok érteni, mert aki még nem volt hasonló helyzetben, nem tudja, hogy ez milyen, ugyan így jártam a párommal is, tehát azt hiszem, ez a megoldás nekem nem megfelelő. Gondoltam rá, hogy elmegyek pszichológushoz, viszont nemrég költöztünk külön, és ezt egyelőre sajnos nem engedhetjük meg magunknak.

A következő opció ami felmerül az, hogy elméletileg TB-n keresztül is el lehet jutni pszichológushoz, viszont nem tudom, hogy ez egész pontosan hogy zajlik. Illetve, ha minden igaz, ezt a háziorvos tudja kezdeményezni, viszont kicsit zavaros számomra, hogy csak úgy bemegyek, és azt mondom neki, hogy igazából nem vagyok beteg csak nagyon rosszkedvű...

Úgy gondolom, hogy a harmadik megoldás már lehet, hogy működőképes lenne, csak érdekelne, hogy másoknál ez hogyan zajlott és mik a tapasztalatok.

21/L

2021. okt. 19. 11:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Menj el a területileg illetékes családsegítő központba! Ott is kérheted pszichológus segítségét ingyen, még a háziorvos se kell hozzá.

Nem tudom, hogy egyébként a TB támogatott pszichiátria rendelésre kell-e beutaló, de ott inkább csak gyógyszert írnak fel.

Ha meg akarod beszélni a problémáid szakemberrel, akkor családsegítő, esetleg ifjúsági iroda, amit keresned kell.

2021. okt. 19. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!