Miért csinálják ezt a nárcisztikusok? Őket abszolút nem is érdekli, hogy mások mit gondolnak a viselkedésükről?
Szerintem sem veszik észre, vagy nem érdekli õket. Én is tapasztaltam ilyet az apámmal, aki tankönyvi példája a nárcizmusnak.
Szerintem mivel az õ fejükben van egy elképzelés arról, hogy õk tökéletesek, nekik mindent szabad és mindenki másnál jobbak, ilyenkor nem tudnak mit kezdeni azzal a helyzettel, hogy nem tudtak felülkerekedni valakin.
Azért mert ez egy személyiségzavar, tehát pontosan az van, amit írtál: abszolút nem érdekli őket.
Ettől különbözik egy személyiségzavaros a normális embertől. A normális ember belátja, hogy mi nem oké, de nem is grimaszol vagy nevet ki másokat butaságok miatt. Egy személyiségzavaros abnormálisan értelmezi a valóságot és a kapcsolatokat, pont ettől személyiségzavar. Igaz, nagyon ritkán megpróbálhatja megjátszani magát, de amit valójában érez az egészen más, mint amit a külvilág felé prezentál, és előbb utóbb úgyis kibukik a szög a zsákból. A nárcisztikusokról szóló tankönyvekben vastag betűkkel van kiemelve az a rész, hogy nem képesek a másik embert független személynek tekinteni. Magyarul, nem látják, hogy a te véleményed vagy világnézeted ugyanolyan megalapozott lehet. Csak az lehet érvényes, amit ők hisznek vagy gondolnak. Ezt nem tudják kontrollálni, és ezért vannak ilyen furcsa grimaszolásaik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!