Mit csináljak, ha azt érzem, hogy én ezt már nem bírom tovább és meg szeretnék halni?
Esetleg barátkozz emberekkel akikkel tudsz beszélgetni.
Mennyi idős vagy, milyen hobbijaid vannak? Ezen a vonalon el lehet indulni a barátszerzésben
Én is hasonlóan vagyok, elsődlegesen munka hiánya miatt, és mert még sosem volt egészséges párkapcsolatom.
Körbe-körbe járok.
Én is jártam pszichologushoz. Ha lenne rendes keresetem, most is járnék.
Ha érdekel a kreatív hobbi, már az is haladás. Vagy te alakíts ki valami közösséget, vagy online keress hasonlót, és egyszer majd találkoztok is.
Én is kedvelem a kreatív hobbikat, de a mélypontomon egy sorozat nézése, és az azzal kapcsolatos novella írás, plusz a sorozattal kapcsolatos online közösségek voltak azok, amik segítettek ebben a mélypontban.
Én valami aktívabb vagy társas kikapcsolódásra vágyom, mert jelenleg csak ilyen magányos, passzív tevékenységek vannak az életemben és részben ez is stresszt okoz (pl. a tanulmányaim miatt látástól vakulásig olvasnom kell, már sírva fakadok, ha könyvet látok, úgyhogy olvasni egyáltalán nincsen kedvem és ugyanez a helyzet a sorozatnézéssel is például).
Hogyan lehet kialakítani egy közösséget?
Hasonló érdeklődésűeket próbálsz keresni a környezetedben. Ha ez nincs, akkor kell egy hely, ahol szervezel mondjuk klubot. A témát te döntöd el. Ahogy fentebb írtad, ez lehet varró, rajz/festő, vagy barkácsoló szakkör / klub. (Vagy lehet főzés is az sokakat érdekelhet. A lényeg: téged nagyon érdekeljen, hogy lelkesen foglalkozz a témával.)
Maga a megszervezés is egy olyan dolog, ami lefoglal, és értelmet ad az egésznek. Persze aztán hirdetni is kell előtte jóval, nehogy ott állj az adott időpontban egyedül. Ezért célszerűbb eleinte online összehozni egy közösséget, mert utána valamivel könnyebb offline (a valóságban) is találkozni.
Évekkel ezelőtt sci-fi klubot is szerveztem (még jóval a másik fandomos novella írásom előtt), sőt nagyobb rendezvényeken is megjelentünk, és műsort is összeállítottunk rá.
Szerintem amilyen témában akarsz szakkört, vagy klubbot, arra a témára keress rá, hogy hogyan kezd el.
Akkor olyan helyet kell találni, ahol ez ingyenes. Mondanám, hogy szervezd magadhoz, aztán idővel lehet másnál is, de nem tudom, ez mennyire kivitelezhető. Azért én megkérdezném a művházat, hátha van valami kompromisszumuk. Nem feltétlen a vezetővel kell beszélni, hanem az egyik művelődés szervezővel.
Egyszer például én úgy szerveztem meg a sci-fi klub napot a kerületi művházba, hogy elmentem egy tudományos kiállításra, ahol a hologramokról is szó esett. Szóba elegyedtem az ottani hölggyel, megemlítettem a klubot is, kiderült, a férje ugyanolyan sci-fi rajongó, mint én, és a húgi. Ezután ő ajánlott a művház vezetőjének, aki behívott egy megbeszélésre, és engedélyezte a dolgot (ő is kedvelte a sci-fit). Igaz, náluk volt belépő, de nem horribilis összeg. Sőt, a végén a nagyobb termet kaptuk meg, mint amit ígértek a kisebb helyett. Plakátokat pedig a művház nyomtatott. Nem kértek rá anyagi hozzájárulást.
Valahogy el kellene kezdened, mert ha meg sem próbálod, abból nem lesz semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!