Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pár kérdés a borderline-nal...

Pár kérdés a borderline-nal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

1. Többször olvastam már, hogy "nincs is olyan, hogy borderline", és hogy minden probléma megoldódik magától, ha kellően le van kötve egy ilyen ember. Ez igaz?

2. Ehhez kapcsolódóan: nem múlik el attól a szorongás, ha valaki olyan élethelyzetbe kerül, ahonnan nem lehet kihátrálni, és muszáj megoldania? Ez meg ugye önbizalmat ad, és beépül a személyiségbe, és máris jobban érzi magát.

3. Szintén ehhez kapcsolódóan, csak fordítva: nem attól lesz rosszabb, hogy valaki pszichológushoz jár, és ez épül be az énképébe, hogy ő egy segítségre szoruló ember, aki nem tudja egyedül megoldani az életét, és ez önbeteljesítő jóslatként működik? Nem gyengíti a problémamegoldó képességet a szakemberhez járás?

2021. okt. 4. 11:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

1. A problémák sajnos nem oldódnak meg maguktól. Vidzint szőnyeg alá söpörni, elfojtani lehet őket.

2.én ugyan nem vagyok borderline, tapasztalatom viszont, hogy a nagy problémák megoldása ugyan érlel engem, bölcsebb leszek, de az idegrendszeremet, az egészségemet pont hogy gyengítik.

3.vannak olyan problémák, amiket egyedül nem tudunk megoldani, ez tény, nem vagyunk mindenhatók. Ezt nyugodtan el lehet fogadni az énkép sérülése nélkül egy normális embernek. Szerintem inkább erőre, bátorságra vall, hogyha valaki sokezer forintot, sok időt és energiát a gyógyulására szán, minthogy a kannásborba menekülne, ami olcsóbb és egyszerűbb "megoldás". Egy jobb terápia során szembenézni dolgokkal, feldolgozni dolgokat, változtatni az életünkön, gondolkodásunkon nem éppen sétagalopp.

2021. okt. 7. 07:23
 12/12 anonim ***** válasza:
Sajnos a borderline pont nem azok közé a mentális problémák közé sorolható ami megoldható azzal, hogy lekötöd magad. Bár belegondolva valószínűleg ilyen egyszerűen egyik sem orvosolható. A bpd alapja személyes tapasztalataim alapján sajnos pont az, hogy lehet egy viszonylag hosszabb időszak az ember életében ami jónak mondható, szinte már megkérdőjelezi azt, hogy kell-e segítség, lefoglalja magát stb. Majd jön a rosszabb időszak és borul minden. Persze gondolom mindenkinél máshogy jelentkeznek a tünetek.
2021. okt. 7. 23:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!