Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lesz még jobb valaha?

Lesz még jobb valaha?

Figyelt kérdés
Időközönként öngyilkos gondolatok vesznek körül. 1 éve elhunyt családtagom miatt felfoghatatlan érzések kavarodnak bennem. Barátaim nincsenek, testvéreim sem. Esténként könnybe lágyad a szemem ha arra gondolok hogy már nincs közöttem, problémáimról nem szoktam beszélni senkinek nem szeretném ha tudnának ilyen dolgokat. Kilátástalanak látom az életem, nem tudom miért történek velem ezek a dolgok, szeretek embereknek segíteni, sosem bántok senkit, nincs káros szenvedélyem, jelenleg középiskolás tanuló vagyok iskolában is szinte mindig ott vagyok kivéve ha beteg leszek. Volt már valaki ilyen helyzetben? Ha igen tud pár tanácsot adni azt megköszönném!
2021. okt. 2. 20:22
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha teszel azért, hogy jobb legyen akkor igen.

Tessék gyászolni, ha egyedül nem megy akkor keresni egy jó pszichológust, megtalálni önmagad anélkül a fontos ember nélkül, újratervezni a dolgaidat.

Egy lány, akinek 16 évesen halt meg az apja.

2021. okt. 2. 20:30
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Lesz. Fel kell dolgoznod, ami történt - ez azt jelenti, hogy azonosítod magadban, pontosan miért hiányzik vagy mi okozza a rossz érzést. Aztán átgondolod, hogyan tudod pótolni a hiányt. Kinek több, kinek kevesebb idő kell ehhez, mint ahogy az is eltérő, kit mennyire visel meg az ilyesmi.

Egyébként ha valóban nincsenek barátaid, előbb-utóbb amúgy is afféle depresszióba estél volna, halálesettől függetlenül. Úgyhogy a másik feladat kapcsolatok kialakítása szimpatikus emberekkel, és ez a jelenlegi problémádat is enyhíteni fogja.

A problémáról beszélni nem szégyen, teljesen természetesek az érzések, és mások is átélik előbb vagy utóbb. Ha elbeszéljük, túllépni is könnyebb rajta.

Nem kell kilátástalannak látnod az életed, hiszen bárkit is vesztettél el, nem pótolhatatlan abban az értelemben, hogy a saját életedet fel tudod építeni önállóan. Miért történtek a dolgok, nem kell hogy oka legyen, azok csak történnek, de ha hiszel az ilyesmiben, akkor mindennek oka van, és minden helyzetből ki lehet jönni megerősödve.

Légy olyan jó, mint eddig, és megtalálod azokat, akiktől majd újra boldog leszel.

2021. okt. 3. 13:01
 3/4 anonim válasza:
100%
Talán a leggyorsabb megoldás a pszichológus
2021. okt. 3. 19:24
 4/4 anonim válasza:

A kérdésedre a válasz: Igen lesz jobb.

Az idő majd megoldja, neked csak meg kell találnod az utadat.

2021. okt. 28. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!