Hogy lehet leküzdeni a döntésképtelenséget?
Mostanában valahogy sosem tudok dönteni.
Mindig hezitálok mire nagy nehezen meghozom a döntést pedig korábban nem volt ennyire nehéz döntést hozni de szerintem az OCD-m is eléggé rátett.
Sokszor van hogy telefont választok és van hogy 2 vagy 3 fajtát kinézek és egyikben ez jön be másiknál meg más és valahogy ott állok mindig hogy most melyik lenne jó de ezt végül élőben tudtam leszögezni. Ma is a sparban akartam venni nassolnivalót és nem sok pénzt vittem, de úgy tudtam venni néhány dolgot. De hezitáltam, hogy csipszet vegyek vagy hogy jönnék ki jobban mintha vennék ilyen töltött gingerbread-es cuccot. (nem tudom a magyar nevét:D). Többször nézegettem, visszamentem a másik sorba, kitettem a cuccot majd a másikat be és nagy nehezen sikerült dönteni a gingerbread mellett. Sőt munkaügyben is nehéz most, sokszor elpasszolok egy jónak tűnő lehetőséget mert találtam egy másik jót ami igazából mégse volt jobb és ilyenkor bűntudatom is van hogy nem mentem. De ez úgy fél éve tart talán. Nagyon zavar, mert sokszor sokáig hezitálok boltokban, vagy megvenni valamit stb..mintha életem legnagyobb döntése lenne pedig nem csak most valamiért mindig tökéletesen akarok mindent tenni. Talán ezért is gondolom hogy az OCD-nek is köze van hozzá vagy a kettő különb egymástól. Hogy küzdhetnék ellene? Az hogy ott helyben megállok és kezembe veszem azt amelyikre rábökök az nem megy, mert utána meggondolom magam és újra elkezdődik. Miért van ez velem? Máskor ha van velem egy barátom vagy családom tudok dönteni mert ők is rásegítenek hogy ezt vedd inkább meg minden. Más is küzd itt ilyennel? :( 24L vagyok
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!