Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szorongásra gyógynöveny...

Szorongásra gyógynöveny tabletta vagy valami?

Figyelt kérdés

Ha valami dolgom van koran reggel es elkell mennem itthonrol, nagyon rosszul vagyok.

Megy a hasam, hanyingerem van, hanyok.

Probalom olyankor agam megnyugtatni, figyelek a levegovetelre de nem segit.

Ha nem kell mennem sehova akkor is rosszul vagyok reggelente csak szerencsere nem hanyok hanem neha oklendezek es a szekletem is normalis.

Nyugtatokat, meg egyeb pszichiater altal felirt dolgokat NEM szeretnek szedni.

Tudom hogy hozzaszoknek es nehez elhagyni egy ido utan keves lenne az is es erosebbre cserelni stb.

Nagyon remelem tud nekem valaki segiteni mert ez borzaszto erzes:(

2021. okt. 1. 07:41
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Pszichológushoz menj.A gyógynpvény erre kevés.
2021. okt. 1. 08:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Úgy gondolom a pszichologus is keves

Az evek alatt legalabb 4nel jartam mar plusz 2 pszichiaternel

Egyik sem segitett

A gyogyszer sem, pedig szedtem egy darabig.

Es nem arrol van szo, hogy mert nem is akarom hogy segitsenek..

A gyogyszert tenyleg nem akarom.

Ha jo is volt az csak par honapig volt jo aztan evekig nem

2021. okt. 1. 08:17
 3/6 anonim ***** válasza:
18%
Valeriana relax egész jó, persze nem olyan erőteljes a hatása, mint egy vényköteles gyógyszernek. A pszichológus sem fog csodát tenni, nem értem, miért mantrázzák itt állandóan. 😅 Van köztük is mindenféle színvonalú szakember, lutri, hogy épp segít-e. Persze érdemes lenne rájönni, h. nagyjából miből fakadhat ez a szorongás, relaxációs technikákat tanulni. De van aki egyszerűen ilyen temperamentumú. Egy ponton túl épp az segíthet, ha nem küzdünk minden felmerülő kényelmetlenség ellen, hanem az élet velejárójának tekintjük.
2021. okt. 1. 08:22
 4/6 anonim ***** válasza:
67%

Nekem semmilyen gyógynövény nem segített. Amit azért javaslok: veszel ömlesztett kamillát, levendulát, hársfát és valeriánát (valeriánát islehet kapni, ha esetleg azt mondanák, hogy nincs) és ezeket kedved szerint kevergeted és iszod jó melegen, mézzel, kényelmesen. Mindegyiknek erősebb nyugtató hatása van és még finomak is. Ne használj túl sokat (elég egy kisebb evőkanál, a valeriánából egy teáskanál) és ne áztasd sokat. Forrásban levő vízzel forrázd le, áztasd kb. 3-4-5 percig, aztán szűrd le.

Nekem csak a gyógyszer segítetett ill. segít a mai napig.

2021. okt. 1. 09:33
 5/6 anonim ***** válasza:

CBD olajat javasolnám, természetes szorongás és stresszcsökkentő hatása van.

Illetve reggeli relaxációs technika, ami nekem leginkább szokott használni (a sima légzésfigyelés nekem sem): 6mp-ig belégzés, 2mp benntart, 7mp kifúj, és ezt minimum 6x megismételni, de ha 10 percig tudod csinálni, az mégjobb.

2021. okt. 1. 09:33
 6/6 Grimfox ***** válasza:
46%
Sajnos a gyógynövények nem tartalmaznak elegendő hatóanyagot, hogy évek óta fennálló pszichés problémákat lehessen velük kezelni. Orbáncfüvet szoktak hangulatjavító, antidepresszáns jelleggel használni, emellett nem is szabad más, hasonló hatású gyógyszereket szedni, de ezt is csak kúraszerűen szabad alkalmazni, folyamatosan nem. És ilyen problémára még kevés is lenne. Sajnos, ha javuló életminőséget szeretnél, szükséges a gyógyszeres kezelés, és nagy eséllyel pszichoterápia is. A tüneteid alapján valószínű, hogy kognitív viselkedésterápiát javasolnának, csak hozzáértő, és lelkiismeretes pszichiátert, és általa javasolt pszichológust kell találni. Tünetmentes időszakokban az autogén tréning csökkenti a háttérben húzódó feszültséget. Általában ezt is pszichológus segítségével lehet jól megtanulni, de aki hajlandó egy kis időt szentelni erre, az könyvből is meg tudja tanulni. Ezt tudom garantálni, hogy hatásos, mert én is használom.
2021. okt. 1. 12:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!