Nem hat az antidepresszans?
Sziasztok. A tüneteim a következők voltak: valami baromi erős stressz/szorongás ami kb délre/délutánra tetőzik és estére ér véget. Utcán is mikor kimegyek még nem szorongok, de amint eltelik egy kis idő egyre rosszabb lesz. Mikor tetőzik akkor csak feküdni van erőm, a szívem nagyon erősen dobog és semmilyen meditáció és egyéb ilyen nem tud lenyugtatni. A fejemben és hasamban elég erős feszültség van.
Sertralin Sandozt (Zoloft) kaptam, mert azt hittem, hogy ez PTSD és 3 hete szedem. Az elején remegett a lábam meg az utcán nagyon erősen szorongtam, de itthon tök nyugodt voltam. Semmi más mellékhatása nem volt és a hangulatom is javult. Most viszont már minden mellékhatás elmúlt, de javulást nem érzek. Megint ugyan úgy fennállnak a tünetek amiket a kérdés elején leírtam és megint rossz ezek miatt a hangulatom is. Most akkor nem hat a gyógyszer, vagy még várnom kéne?
10# Természetesen van olyan, hogy nem hat a gyógyszer. Pont a pszichiátriai gyógyszerek azok, amik egyénenként eltérően hatnak.
Elképzelhető, hogy mire pszichiáterhez jutsz, addigra már érzed a hatását. Ha nem, akkor majd ö eldönti, hogy emel-e az adagon, vagy inkább felír másikat.
Valóban előfordul, hogy nem hat egy gyógyszer, akkor kipróbálnak egy másikat, esetleg sokadikat, ami majd hat. Minden beteg más, de még a pszichiáterek is máshogy gyógyszereznék ugyanazt a beteget.
A depresszió pedig sokféle lehet, szezonális is és okozhat szorongást is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!