Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem hat az antidepresszans?

Nem hat az antidepresszans?

Figyelt kérdés

Sziasztok. A tüneteim a következők voltak: valami baromi erős stressz/szorongás ami kb délre/délutánra tetőzik és estére ér véget. Utcán is mikor kimegyek még nem szorongok, de amint eltelik egy kis idő egyre rosszabb lesz. Mikor tetőzik akkor csak feküdni van erőm, a szívem nagyon erősen dobog és semmilyen meditáció és egyéb ilyen nem tud lenyugtatni. A fejemben és hasamban elég erős feszültség van.

Sertralin Sandozt (Zoloft) kaptam, mert azt hittem, hogy ez PTSD és 3 hete szedem. Az elején remegett a lábam meg az utcán nagyon erősen szorongtam, de itthon tök nyugodt voltam. Semmi más mellékhatása nem volt és a hangulatom is javult. Most viszont már minden mellékhatás elmúlt, de javulást nem érzek. Megint ugyan úgy fennállnak a tünetek amiket a kérdés elején leírtam és megint rossz ezek miatt a hangulatom is. Most akkor nem hat a gyógyszer, vagy még várnom kéne?

2021. szept. 27. 18:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

10# Természetesen van olyan, hogy nem hat a gyógyszer. Pont a pszichiátriai gyógyszerek azok, amik egyénenként eltérően hatnak.

Elképzelhető, hogy mire pszichiáterhez jutsz, addigra már érzed a hatását. Ha nem, akkor majd ö eldönti, hogy emel-e az adagon, vagy inkább felír másikat.

2021. szept. 27. 19:35
 12/18 anonim ***** válasza:
9es vagyok. Van olyan, hogy nem hat, de először az adagemelés a megoldás aztán ha úgy sem jobb akkor érdemes másikra lecserélni. Aggodalomra semmi ok, pont ahogy írod, csak sok türelem kell hozzá. :)
2021. szept. 27. 19:40
 13/18 A kérdező kommentje:
rendben, köszi mindkettőtöknek. akkor marad a türelem. csak néha híján állok neki.
2021. szept. 27. 19:44
 14/18 anonim ***** válasza:
Tényleg türelem :) csak a papír forma alapján kell 2 hét mire kifejtik a hatásukat. A gyakorlatban van akinél 1 hét múlva, és van akinél 5 hét múlva kezd el hatni. (11#)
2021. szept. 27. 19:47
 15/18 anonim ***** válasza:
Nekem siman kellett 1 honap, hogy hasson az antidepi. Bar en Escitilt szedek, de hasonlo a hatasmechanizmusa, mint a Sertralinnak.
2021. szept. 27. 20:27
 16/18 A kérdező kommentje:
akkor meglátjuk mi lesz a héten. még úgy is van 2 hét amíg vissza kell mennem, majd a doki eldönti mi legyen. azért remélem addigra hatni fog jobban :D kéne csökkenteni a szorongást, hogy tudjak melózni
2021. szept. 27. 20:29
 17/18 anonim ***** válasza:

Valóban előfordul, hogy nem hat egy gyógyszer, akkor kipróbálnak egy másikat, esetleg sokadikat, ami majd hat. Minden beteg más, de még a pszichiáterek is máshogy gyógyszereznék ugyanazt a beteget.

A depresszió pedig sokféle lehet, szezonális is és okozhat szorongást is.

2021. szept. 27. 20:30
 18/18 anonim ***** válasza:
3 hét az édeskevés, 6-8 hét után érdemes véleményt alkotni.
2021. szept. 28. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!