A sima Xanaxot és az elnyújtott adagolású SR verziót lehet egyszerre használni?
Figyelt kérdés
Napközben a sima verziót használom 3 alkalommal, viszont az esti adag túl gyorsan kiürül a szervezetemből (12 óra telik el az esti és a másnap reggeli adag között) és hajnalban rám tör a szorongás. Arra gondoltam, hogy este a nyújtott felszívódású SR-t használnám és így reggelig az jobban kitartana. Működőképes lehet ez így? Kinek mi a tapasztalata?2021. szept. 20. 10:10
1/9 anonim válasza:
Az a tapasztalatom, hogy függő lettem ezektől a szaroktól, és az emelgetés se sokáig segített. Jobb inkább csökkentgetve elhagyni, és utána soha többet egy szemet se beszedni. A függők most jól le fognak pontozni, mert "sok embernek szüksége van ezekre a gyógyszerekre!" Igen, 1-2 hónapig, de nem évekig, évtizedekig.
2/9 anonim válasza:
És az miért baj ha függő vagy tőlük? Inkább gyogyszerfugges mintsem szorongás ami ellehetetleníti az életet.
3/9 A kérdező kommentje:
Mindenki függő lesz a benzodiazepinektől már 1 hónap alatt is akár, ez valóban az árnyoldala, ellenben az teljesen egyénfüggő, hogy kinek kell folyamatosan emelgetni és kinek nem. Ismerek olyat, aki 30 éve boldogan elvan ugyan azzal az adaggal is emelgetés nélkül, rengeteg ember évekig nem emel adagot miután beállították a hatásos mennyiségre, azért ez nem törvényszerű, hogy állandóan emelni kell, csak így terjedt el, mint ördögtől való gyógyszer. Itt most igazából nem is ez volt a kérdés és igen, ahogy a második válaszoló is írja, ha szükség van rá, akkor el kell fogadni.
2021. szept. 20. 10:52
4/9 A kérdező kommentje:
Ja azt még lehagytam, hogy nem évek óta szedem, csak jelenleg, amíg meg nem találjuk a megfelelő ssri-t (addig is élni kell valahogy), aztán szépen szeretném is elhagyni, mivel ha az működik akkor elvileg nem nagyon van szükség pl. xanaxra.
2021. szept. 20. 10:55
5/9 anonim válasza:
1-es
Meddig szedted?
Nem voltak megvonásos tünetek?
Én el kezdtem csökkenteni, de iszonyatosan szédülök
6/9 anonim válasza:
Én alváshoz használok 2mg SR-t és 2mg simát. Ugyan úgy alprazolam.
7/9 A kérdező kommentje:
Közben voltam kiváltani a gyógyszertárban és megkérdeztem, simán lehet, köszönöm az eddigi válaszokat. :)
2021. szept. 20. 19:04
8/9 anonim válasza:
Lehet, mindkettő alprazolam, semmi bajod nem lesz.
9/9 anonim válasza:
15 év frontin függõség után azt mondom,nagyon könnyen rá lehet szokni!
Minél hamarabb érdemes abbahagyni mert egyre több kell belõle ami sok rombolást csinál az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!