Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan tüntessem el? Ha...

Hogyan tüntessem el? Ha meglátják a szüleim nekem végem

Figyelt kérdés

Tegnap minden probléma összejött, szakítotam a barátommal, családi vita stb, és én teljesen kivoltam, sírtam meg mindne, fogtam egy ollót és szétvágtam a csuklóm. Igazából nem is értem h miért tettem, de úgy 6 óra körül felébredtem és csak akkor láttam meg hogy mit csináltam tegnap este.

Nos sajnos úgy látszik az egyik erem sikerült egy kicsit jobban átvágni, mert hajnalra tiszat vér volt az ágyneműm, és most nagyon fáj, igazából úgy zsibbad meg szúr ég is.. nem érzem a karom

hoyg tüntessem el, próbálkoztam púderrel de átvérzett, tudom hoyg hülyeséget csináltam de ha ezt a szüleim avgy a suliban meglátják nekem végem

köszi a segítséget

2010. aug. 30. 08:22
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

hmm már nem fáj annyira, most kelltem fel, már csak egy kicsit zsibbad de ennyi

púlóver+sok sok karkötővel tüntetem el, most már bánom, nagyon undorítónak nézz ki, és szerdán meg suli meg tesi óra, úgy kezdem h 1 mivel nem öltözök át, egyből észreveszik:S

köszönöm a válaszokat de egyre még reagálnéK: aki azt írta h gyenge szar avgy: kívánom neked h egyszer tapasztald meg és éld át, és akkor jusson ez eszedbe amit írtál

2010. aug. 30. 16:21
 12/36 anonim ***** válasza:
70%
Igenis gyenge vagy. És nem először csináltad. Ha pedig nem mész el vele orvoshoz, egyre gyakrabban fog kelleni magadhoz nyúlnod. Sztem iratkozz fel a bura.hu -ra, ott több ilyen vagdodós csaj van, és megbeszélhetitek, hogyan lehetne ezt elhagyni. Ugye tudod, hogy ez betegség. Én nam azért tartalak gyengének, mert megtetted, hanem azért, mert nem mentél el vele eddig az orvoshoz.
2010. aug. 30. 21:00
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

A zsibbadas miatt is, es egyebkent is nezesd meg orvossal.

Legkozelebb ha hasonlo Idegallapotba kerulsz, akkor torj ossze poharat, vagy barmit, de a lenyeg, hogy ne magadat vagdasd, mert nem gyermekjatek.

Tudod, hogy lebenulhatsz, mivel elvagtal egy eret, megsertesz egy ideget, stb. ne legy felelotlen es ne legy tulokos.

Nagylany vagy es tanulj meg elni, tanuld meg elfogadni a dolgokat pl. es kezelni.

Az elet nem csak a szeprol szol. En a helyedben tanulnek

es akkor kezdenek el fiuzni, amikor mar fejletebb vagyok

lelki teren.

Tudod a szerelem nem gyerekjatek. Ott van jo es rossz oldala is, megkell tanulni nyerni es veszteni, ennyi!

Menj orvoshoz legyszives!

2010. aug. 31. 11:19
 14/36 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat

nem mentem orvoshoz, én ezt nem modnom el soha snekinek

magamnak kötözöm, tettem rá jódot, hátha segít meg jegelem, beveszek be fájdalomcsillapítót

közben belilult az egész alkarom is, sztem vagy vérmérgezés, avgy tényleg jobban átvágtam a kelleténél, de megmaradok:D

2010. szept. 1. 15:54
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Menj oda szüleidhez és mondd meg nekik. Ha félsz a szüleidtől, az nem jó, mert akkor rossz a kapcsolatod velük. Ne félj, segíteni fognak.
2010. szept. 2. 10:42
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Azért a vérmérgezést pl jó eséllyel nem élnéd túl... De mutasd meg egy orvosnak, a szüleidnek nem kell tudnia róla. Az orvost meg köti a titoktartás. És utólag hiába betadinozod, az ollót kellett volna fertőtlenítened, mielőtt magadnak esel. És ilyen szakszerű ellátás mellett (igem irónia) olyan ronda hegek maradnak, hogy egész életedben takargatnod kell, és úgyis kitudódik. Inkább ments, ami menthető, még nagyon fiatal lehetsz (tippelek, de sztem még 16 se vagy)
2010. szept. 2. 18:13
 17/36 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok, jó tipp volt:P
2010. szept. 4. 12:54
 18/36 anonim ***** válasza:

Kiscsillag, ez már a gyermekpszichiáter hatáskörébe tartozik. Nagyon remélem,hogy anyukád, vagy más felnőtt észreveszi, mert a leírtak alapján nincsen belátásod arra, hogy komoly gond van veled, segítségre szorulsz! Időhúzással, csak a probléma mélyül és egyre nehezebben kezelhető. Egyébként meg is halhattál volna, ha egy picit mélyebbre vágsz, tehát amit tettél felér egy öngyilkossági kísérlettel.

15 évesen fiatalnak tartalak ahhoz, hogy el tudd dönteni, mikor kell gyermekpszichiáterhez fordulni.

2010. szept. 4. 16:14
 19/36 Dr. Dav ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Szerintem is azonnal fordulj orvoshoz! Látatlanban nem tudok semmit megállapítani, ahhoz kéne egy-két vizsgálat, de ebbe bele is halhatsz, ha nem mész orvoshoz. Megéri???

Ha vérmérgezésed van, akkor van 24 órád. Te tudod, hogy orvoshoz mész-e.

Ha nem vérmérgezésed (sepsis), hanem valamilyen más fertőzésed van, abba is bele lehet halni, csak talán egy kicsit később.

A lilaságot okozhatja a "kiömlött" megalvadt vér is.

Ha zsibbad a kezed, az két dolgot jelenthet, egyik sem jó.:

1. a kezed vérellátása nem elegendő, a sejtjeid hipoxiás állapotban vannak

2. Átvágtál egy ideget, a kezed lebénulhat, vagy érzéketlenné válhat.

És tényleg fordulj orvoshoz, mert nem hinné, hogy szeretnél egy béna kezet, vagy 1 napon belüli halált. Ez túl nagy kockázat. Ahogy te is tudod, úgy én is tudom, hogy orvoshoz kell menned, mert akkor minden jó lesz. Ha pedig elhalasztod az orvoshoz fordulást, szörnyű dolgok történhetnek. Az orvos mindenen tud majd segíteni.

Egyelőre ennyi, a lelki hátteréről a dolognak írok, ha elmentél orvoshoz és emiatt túlélted az esetet és a kezed is jól lesz.

Remélem, megfogadod a tanácsomat... a saját érdekedben, a saját életed, de legalábbis a kezed érdekében.

A Te döntésed, de a helyedben elmennék. Én is voltam tini, tudom, mit érezhetsz. Ha orvoshoz fordulsz, minden rendben lesz.

Jobbulást!

2010. szept. 4. 19:34
 20/36 anonim ***** válasza:
Tényleg gyenge vagy, még felvállalni se mered amit tettél. Ha nem is emlékszel, mikor csináltad az még gázabb.
2010. szept. 5. 13:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!