Van olyan pszichiátria beteg akinek már nem lehet segíteni sem gyógyszerrel sem elektrosokk sem semmi mással? Pl mert megörült? Az őrület pl gyógyítható?
Figyelt kérdés
2021. aug. 19. 20:03
1/7 anonim válasza:
Sok van, de átmeneti javulás elérhető. De mit értessz azon, hogy már nem lehet rajta segíteni? A legtöbb pszichátriai betegség nem okoz nagy gondot, és nem veszélyes más emberekre. Többnyire gyógyszerekkel kontrollálható, és tünetmentessé tehető. Vannak olyan betegségek is, amelyekre nem hat a gyógyszer, és lassú leépülés a tünetek gyakoribb megjelenése észlelhető.
2/7 anonim válasza:
Mit hívsz őrületnek? (az elektrosokkot még alkalmazzák? Ne már, egy ilyen elavult, barbár módszert?)
3/7 A kérdező kommentje:
Ismerek egy hajléktalant gyereket mivel biztonsági őr vagyok, mezítláb jár télen nyáron magában beszél egyfolytában, nem igazán reagál semmire amit mondanak neki. Nekem úgy tűnik megörült. Nem tudom volt e pszichiátrián de azt tudom a szülei kidobták az utcára, gondolom nem bírtak vele. Sajnálom szegényt, róla jutott eszembe hogy talán van akin már nem lehet segíteni. Pl mert megörült, nem tudom hogy pl van e olyan betegség hivatalosan hogy őrület. Mert skizofrénia meg depresszió az van.
2021. aug. 19. 20:24
4/7 anonim válasza:
Nem megőrült, mentális beteg. Lehet skizofrén, vagy autista a szerencsétlen. Olyan hogy "őrült" nem létezik.
5/7 anonim válasza:
#2: elektrokonvulzív terápia a neve és manapság már közel nem olyan, mint az elmegyógyintézetes filmekben, szigorúan kontrollált és a beteget elaltatják közben.
6/7 anonim válasza:
Köszönöm az infót, utána fogok olvasni.
7/7 anonim válasza:
3. Szerintem lehet rajta segíteni, csak senki nem akar. A gyerek meg, szegény egyedül mit csináljon?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!