Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » ADHD-t hol vizsgálják ki?...

ADHD-t hol vizsgálják ki? Neurológia? Pszichiátria?

Figyelt kérdés
ADHD-t hol vizsgálják ki? Neurológia? Pszichiátria? Vagy?

2021. aug. 7. 22:08
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Pszichiátria.

De sok helyen kérik a Pedagógiai Szakszolgálat előzetes vizsgálatát. Ha komoly a gyanú, legjobb egyszerre indítani a két kérelmet. Mindkét helyen hosszú várólisták vannak, de a szakszolgálatba talán mégis előbb be lehet jutni.

2021. aug. 7. 22:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha felnott vagy, akkor nincs pedagogiai szakszolgalati vizsgalat.

Egyedul a Semmelweis ADHD ambulancia van ami ezzel foglalkozik.

En 2 eve kertem idopontot, jol emlekszem Februarban. Kozoltek velem, hogy iden mar BIZTOS hogy nem fogok sorra kerulni, hanem jovo majus fele.

Lol.

2021. aug. 7. 22:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Engem tegnap hívtak fel 14 hónap után xD Magán praxisban 3 hetet vártam ...
2021. aug. 8. 10:50
 4/4 anonim ***** válasza:

Én elmentem egy pszichiáterhez és kértem beutalót ADHD kivizsgálásra.

Ennyiből ilyen egyszerű volt.

Csak fel kellett készülnöm a szokásos, mosolygós keresztkérdésekre, hogy miért gondolom, hogy nekem ez van. Ennyiből nehéz volt, mert hogy jövök én ahhoz, hogy páciensként egy orvosnak magyarázzam a "tüneteimet" és hogy jogos, hogy ilyet kérek. De ezen a "teszten" átmentem. :)

Sok kérdés és hozzászólás van itt is arról, hogy hol lehet vagy hova érdemes menni. Én a SOTE-n voltam, a többit nem ismerem.

Sokan írnak a túl hosszú várakozási időről - szerintem ez annyira nem számít (bár egy ADHD-snak hiába mondanám azt hiszem. :) ) Bár fontos dologról van szó...

Én - bár megkaptam a diagnózist - nem vagyok elégedett a kivizsgálás menetével. De talán csak azért, mert nem is vagyok ADHD-s...

Az első pszichiáternek meggyőződése volt hogy ez nem ADHD, a másodiknál nem is volt kérdés. :)

2 év elteltével azt tudom mondani, hogy lehet, hogy az elsőnek volt igaza, de az is lehet, hogy a másodiknak (dr. Pulay volt a második).

De az első sem tudott mást mondani, csak azt, hogy járjak pszichoterápiára.

Amikor hónapokkal később rákérdeztem az intenzív belső dolgaimmal kapcsolatban (akkor már hónapok óta szedtem a Ritalin LA-t) csak azt tudta mondani, hogy keressek egy pszichoterapeutát a vikote.hu-n.

Ezt azóta is tervezem... :)

Olvastam néhány érdekes dolgot a Facebook ADHD csoportban is arról, hogy hova érdemes menni. De ezek után sem tudom.

2021. aug. 10. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!